Online Ders ve E-Kamp İle Gençlere Yaz Eğitimi Verilecek

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Başkanı Enes Eminoğlu, TÜGVA'nın bu yıl ilk defa gerçekleştireceği Online Yaz Okuluna dair, vakfın genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında alınan kurallara sıkı bir şekilde uyduklarını belirtti.

Online Ders ve E-Kamp İle Gençlere Yaz Eğitimi Verilecek

Gençlerle bu süreçte online ortamda görüşerek iletişim kurduklarını ifade eden Eminoğlu, Her sene yaz aylarında ortaokul öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen 6 haftalık eğitim, bu sene ilk defa online yaz okulu olarak yapılacak.

Başvurular, 3 Temmuz'a kadar devam ediyor. Öğrenciler, alanında uzman kişilerden eğitim alacak. Bu dönemde, bu program ile çocuklarımızı önümüzdeki seneye hazırlamış olacağız.

E-kamp modelini başlatacağız

Eminoğlu, lise öğrencilerine yönelik düzenlenen doğa kamplarının da online ortama taşındığını dile getirerek, şöyle devam etti:

Bu sene e-kamp modelini başlatacağız. E-kamp sürecinde robotik alanda, kodlama alanında interaktif şekilde eğitimler verilecek. Kapımız tüm gençlere açık, 81 ilden başvuru yapılabiliyor. Ülkesini temsil eden, ülkesine katkı sunmak isteyen öğrenciler yetiştirmek istiyoruz.

Eminoğlu, eğitimin sonunda satranç takımı, çeşitli oyun takımları, çanta gibi hediyelerin öğrencilere kargo ile yollanacağını kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2020, 18:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER