ÖSYM çok sayıda yazılımcı aldı. İki bölüm meselesini artık çözsün

2012 KPSS sınavına başvurular alınırken artık bu sorun da çözülmelidir.

ÖSYM çok sayıda yazılımcı aldı. İki bölüm meselesini artık çözsün
2012 KPSS'de ilk olarak, Lisans sınavına başvurular alınacaktır. Başvurular 09.04.2012 ila 18.04.2012 tarihleri arasındadır. Şimdiden 3 ay bulunmaktadır. Önceki ÖSYM programcıları en basit formları dahi tasarlayamıyorlardı. Bu yılki KPSS'de ise artık bir şeyler değişmelidir. Örneğin iki lisans bölümünden mezun olan adaylar bulunmaktadır. Bunlar sınava hangi düzeyden girecektir. ÖSYM 10 yıldır bu sorunu çözemedi... 2012 KPSS sınavına başvurular alınırken artık bu sorun da çözülmelidir.

Bugüne kadarki uygulamada, KPSS'ye hangi bölümden mezun olduğunuzu belirterek girmişseniz, yerleştirme işlemlerinde de o bölüm esas alınmaktaydı.

Örneğin hem İşletme hem de Hukuk mezunu olabilirsiniz. Ama sınava girerken bir bölüm mezuniyetiniz sisteme tanıtılabilmektedir.

Bu sistem artık değişmelidir... İki lisans bölümünden mezun olan bir aday, sınava başvuru yaparken bu iki öğrenimini de sistemetanıtabilmelidir.

Bu yapılabilirse, tercih işlemlerinde adayların faks veya dilekçe vererek bölümlerini değiştirme formalitesi ortadan kalkacaktır.

ÖSYM'nin yeni programcılarından umutlu olmak istiyoruz...

Güncelleme Tarihi: 05 Ocak 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER