ÖSYM'den Adaylara Uyarı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı'nın (ÖSYM) internet sitesinden yapılan açıklamada, Sağlık Bakanlığı "HES Kodu" uygulaması, gerçekleştirilen sınavlarda adayların Kovid-19 durumlarını takip etmek için kullanıldı.

ÖSYM'den Adaylara Uyarı

Sınav gününe kadar Sağlık Bakanlığından alınan veriler doğrultusunda Kovid-19 pozitif/temaslı olan adayların sınava girecekleri salon bilgileri güncellendiği söylenen açıklamada, bu durumdaki adayların Başkanlık tarafından ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi'ndeki güncel iletişim bilgileri kullanılarak bilgilendirildiği söylendi.

Verilerden Kovid-19 pozitif ya da temaslı olduğu tespit edilen adayların, üzerinde HES kodu bulunan sınava giriş belgelerinde belirtilen sınav binasında Kovid-19 durumu olan adaylar için oluşturulmuş ayrı salonlarda (yedek salon 1/yedek salon 2) sınava alındığını belirtilen açıklamada, şunlar söylendi:

"HES Kodlarından Kovid-19 durumu sınavdan önceki cuma gününe kadar tespit edilen ve yedek salonlarda sınava alınacak adaylara cuma günü saat 17.00'ye kadar kısa mesaj (SMS) ile bilgilendirme yapılmaktadır.

Bu tarihten sınav gününe kadar Kovid-19 durumu değişen (pozitif /temaslı duruma gelen) ve yedek salonlarda sınava alınacak adaylar sınav günü, sınav saatinden en az 3 saat öncesinde kısa mesaj (SMS) ile bilgilendirilmektedir.

Kovid-19 durumu olan adayların, Başkanlığımıza ya da Başkanlığımız birimlerine herhangi bir belge göndermeleri gerekmemektedir. Başkanlığımız tarafından adaylara, telefon, SMS, e-posta ve benzeri yollarla bilgilendirme yapıldığından adayların ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi'ndeki iletişim bilgilerinin güncel ve doğru bilgileri içermesi gerekmektedir."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER