Özür Grubundan tercihte bulunamayan-tayini çıkmayan öğretmen ne yapmalıdır.

Eş durumu Özür durumundan yer değiştirme isteği Anayasal bir haktır. Hiçbir şekilde engellenemez bu durum dava açılarak çözümlenmelidir.

Özür Grubundan tercihte bulunamayan-tayini çıkmayan öğretmen ne yapmalıdır.

Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü’nün Güncellenen Öğretmenlerin Özür Durumuna Bağlı Yer Değiştirme Kılavuzuna göre bu durumdaki sözleşmeli öğretmenler yer değiştirme istediğinde bulunmak için ilsis ortamında müracaat edeceklerdir.
Ama kontenjanlar nedeniyle ya istedikleri yere başvuruda bulunamayacaklar ya da kontenjan azlığı nedeniyle yer değiştirme işlemleri Gerçekleştirilmeyecektir.

Bu durumdaki sözleşmeli öğretmenler/kadrolu öğretmenler İlsisten kontenjan bulunmadığına dair bilgisayar çıktısını alacaklar böyle bir çıktı alamıyorlarsa bilgisayar ekran görüntüsünü almalıdırlar. Bu “Printscren” tuşu ile alınabilir. Google ekranına “Print screen la görüntü almak” yazısını yazıp ilk çıkan siteye giderseniz nasıl yapılacağını ayrıntılı bir şekilde açıklanmıştır.

Eş durumu Özür durumundan yer değiştirme isteği Anayasal bir haktır. Hiçbir şekilde engellenemez bu durum Anayasanın Ailenin korunması başlıklı 41. maddesinde “MADDE 41.–Aile, Türk toplumunun temelidir ve eşler arasında eşitliğe dayanır. Devlet, ailenin huzur ve refahı ile özellikle ananın ve çocukların korunması ve aile planlamasının öğretimi ile uygulanmasını sağlamak için gerekli tedbirleri alır, teşkilâtı kurar.” Hükümleri ile Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nin Özür Durumuna Bağlı Yer Değiştirme başlıklı 23. (b)maddesi “Öğretmenlerin zorunlu çalışma yükümlülüğünün bulunup bulunmadığı veya bulundukları görev yerinde, yerleşim yerinde ya da ilde çalışmaları gereken süreyi tamamlayıp tamamlamadıklarına bakılmaksızın bu özür durumundan yer değiştirme isteğinde bulunabilmesi için eşinin, atanmak istediği yerde herhangi bir sosyal güvenlik kurumuna bağlı olarak çalıştığını belgelendirmesi gerekmektedir.” Hükümlerine aykırıdır.

Yer değiştirme isteğinde bulunamadığını belgelendiren veya yer değiştireme isteğinde bulunup ta kontenjan azlığı nedeniyle isteği yerine getirilmeyen öğretmen bu belgelerle birlikte yukarıdaki gerekçelerle bulunduğu yerdeki idari mahkemesine başvuracaklardır.

Sendika üyesi personel sendikalarından bu konuda hukuki yardım alabilirler.

Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2011, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Yavuz Selim
Yavuz Selim - 13 yıl Önce

Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nin Özür Durumuna Bağlı Yer Değiştirme başlıklı 23. (b)maddesi “Öğretmenlerin zorunlu çalışma yükümlülüğünün bulunup bulunmadığı veya bulundukları görev yerinde, yerleşim yerinde ya da ilde çalışmaları gereken süreyi tamamlayıp tamamlamadıklarına bakılmaksızın bu özür durumundan yer değiştirme isteğinde bulunabilmesi için eşinin, atanmak istediği yerde herhangi bir sosyal güvenlik kurumuna bağlı olarak çalıştığını belgelendirmesi gerekmektedir.” Hükümlerine aykırıdır" ifadesi, 4.3.2006/26098 Resmî Gazete yayınlanmıştır. DİKKAT : Bu Yönetmelik, 06/05/2010 tarihli ve 27573 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan ''Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmelik'in 56 ncı maddesiyle yürürlükten kaldırılmıştır.

erden sürücü
erden sürücü - 13 yıl Önce

il içinde eşimle görev yerlerimiz arası 170km. 1 yıldır boşluk oluşturulmadığı için tayinim çıkmıyor.yemişim onların anayasasını yönetmeliğini............

SIRADAKİ HABER