Remzi Bayraktar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde ağaçlar katlediliyor!

İstanbul-Ataşehir Remzi Bayraktar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde anaokulu inşaatı yapılmak üzere, 100'den fazla yetişmiş ağaç katledilecek.

Remzi Bayraktar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde ağaçlar katlediliyor!

İstanbul-Ataşehir Remzi Bayraktar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde, 100'den fazla yetişmiş 26 yıllık ağaçlar kesilerek tam ağaçların bulunduğu alana ana okulu inşaatı yapılmak üzere zemin etüdü ölçümleri yapıldı. 

Okulun yaklaşık 5000m2 boş asvalt olan ağaçsız bahçesi mevcut, yeni yapılacak anaokulu ağaçsız alana da yapılabilir diye İstanbul İl MEM ve bakanlığa da ulaşıldığı halde, bu bahçedeki ağaçların kesilmesinden vazgeçilmedi.

Daha doğrusu bu durumu "bir cesaret gösterip son yetkililere söyleyemeyiz" dediler. "Karar verildi biz degiştiremeyiz, çünkü bir büyüğümüzün eşinin takibi ve himayesinde yapılacak bu anaokulları" dediler.

Belki de cesaret gösterip durumu anlatsalar, o makamlar da ağaçların kesilmesine müsade etmeyecekti. "Anaokulunu boş alana yapın da ağaçlık bahçede orada okuyan  çocuklar oynasın, piknik yapsın, izcilik çadırları kurup oyunları oynasınlar" diyecekti.

ERDOĞAN'IN HEDİYE ETTİĞİ AĞAÇLAR DA KESİLİYOR

Ama maalesef makamını kaybetme korkusu ağaçların kesilmesine neden olacak. Bir el atıp cesaret gösteren tabiatsever aranıyor. Bu ağaçların, özellikle Çam ağaçları ve Çınar ağaçları da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul İBB başkanı iken bu okula hediye ettiği ve kampanya kapsamında diktirdiği ağaçlardı. 

Kaynak: TURKTİME.COM

Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2023, 15:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER