ROTASYON uygulanmalımıdır? Uygulanacaksa nasıl uygulanmalıdır?

ŞUBE MÜDÜRLERİ ROTASYONU HAKKINDA GÖRÜŞLER

ROTASYON uygulanmalımıdır? Uygulanacaksa nasıl uygulanmalıdır?
Uzun süredir kamuoyunu meşgul eden rotasyon ile ilgili birkaç konuyu paylaşmak isterim.Bu paylaşım 5 Şube Müdürünün ortak görüşüdür.
            Saygılamızla ….



Soru: ROTASYON uygulanmalımıdır? Uygulanacaksa nasıl uygulanmalıdır?

Görüş: Rotasyon kesinlikle uygulanmalıdır. Çünkü aynı görev yerinde uzun yıllar 
hizmet etmek hem yönetici açısından, hem de personel açısından olumsuzluklar yaratmaktadır.Bu vb. en az 10 maddeyle rotasyonun neden olması gerektiği sıralanabilir.

Ancak rotasyon uygulanacak yöneticileri tanımakta yarar var sanıyorum.

İl Md Yard. ları, İlçe M.E.Müdürleri, Şube Müdürleri  profilini özetlersek

1-İl Md Yard. ları, İlçe M.E.Müdürleri, Şube Müdürleri en az 15. yılını mesleki olarak tamamlamışlardır..Kısaca en genç olanı 38-40 yaşlarındadır.Büyük çoğunluğu ise 45- 60 yaş aralığındadır.(UEYDER Üyelerinin yaş ortalaması veri olarak alınabilir)

2--İl Md Yard. ları , İlçe M.E.Müdürleri, Şube Müdürleri nin çoğu mevcut görevlerine kendi istekleriyle atanmışlardır.Yani şu güzelim dünyada yaşamak istedikleri yerleri tercih etmiş olan bu yöneticiler ,daha önce iller -bölgeler arası bir rotasyon planlaması yapmadıkları 
için apar topar yapılacak bir rotasyon kimseye bir katkı sağlamayacaktır.

3- İl Md Yard. ları, İlçe M.E.Müdürleri, Şube Müdürleri nin çoğu eşi ve çocuklarıyla ilgili planlarını en azından o ilde çalışırım şeklinde yapmış durumdadır.Çünkü eşi resmi yada sözleşmeli çalışan,çocukları bulunduğu yerin özelliklerine uygun okullarda okuyan yönetici sayısı oldukça fazladır.Bu konuda istenirse çok basit anketler yapılabilir.

4-Çalıştığı yerde uzun yıllardır hizmet edipte daha 
iyi çalışma şartları isteyen memurlarbiz (görevde yükselmek isteyen)yönetici sayısı da hiç az değildir.

5-Şube Müdürlüğü yada İl ME Md yard..lığı, Milli Eğitim Müdürlerimiz adına yapılan bir görevdir.Yani yönetim anlamında karar veren konumundaki bir görev değildir.O halde bu yöneticilerin bölgeler arası bir rotasyona tabi tutulması hiç kimsenin yararına olmayacaktır.

ÖNERİLERİMİZ

1-Öncelikle  Görevde Yükselme Yönetmeliği çıkarılmalıdır. Yukarıdaki profili incelediğimizde zaten bir kısım  arkadaşımız görev yerleri değişeceğinden rotasyona olumlu katkıda bulunacaktır.
2-Uygulanacak bir rotasyon çalışmasında tüm Türkiye il ve ilçeleri atama isteği anlamında
herkese açık olmalıdır. Adil bir puanlama  sonucunda da atamalar gerçekleştirilmelidir. Adil puanlamadan kasıt eşit hizmete eşit puanlamadır.A ilnde 15 puan, B ilinde 10 puan şeklinde olmamalıdır.Eğer mahrumiyet yada çalışma şartlarının zorluğu düşünülürse metropol illerdeki varoş bölgelere verilen hizmet gözden kaçırılmamalıdır.
                                                                                          Bir Grup Şube Müdürü
 
Güncelleme Tarihi: 21 Ocak 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
ali özkan
ali özkan - 12 yıl Önce

merak etme müdürüm bu bakan işini biliyo sizide en iyi şekilde değerlendirecektir.

ali özkan
ali özkan - 12 yıl Önce

yorumumzu yayınlarsanız sevinirim yazdığımızda herhangi bir şey yok

SIRADAKİ HABER