"Rotasyonun Söylentisini Bile Kabul Edemeyiz"

Ahmet Gündoğdu, Bakan’a: “Rotasyonun Söylentisini Bile Kabul Edemeyiz” Dedi

"Rotasyonun Söylentisini Bile Kabul Edemeyiz"

Eğitim-Bir-Sen 4. İlçe Temsilcileri Toplantısı 900 ilçe temsilcisinin katılımıyla Kızılcahamam Asya Termal’de gerçekleşti. Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu açılış konuşmasında bağış soruşturması, özür grubu tayini, iller arası öğretmen rotasyonu gibi konulara değindi. Özellikle öğretmenlere bölgeler arası rotasyon konusu üzerinde duran Gündoğdu; ‘Bizler 1992 yılında yola çıkarken şuna karar vermiştik; üyelerimizin ve milletimizin çıkarına ne varsa pazarlıksız yanında olacağız; üyelerimizi tedirgin eden de ne varsa onun da pazarlıksız karşısında olacağız. Son günlerde eğitimcilerimizi huzursuz eden, milletimizin de çıkarına olmayan bir konu gündeme geldi; öğretmenlere bölgelerarası rotasyon. Bize göre bölgeler arası rotasyon, kavimler göçü algısı oluşturmuştur. Bizler sonuna kadar bölgeler arası rotasyonun karşısında olacağız.” sözleriyle bölgeler arası rotasyon uygulamasını eleştirdi. Toplantı sonrası Genel Başkan Gündoğdu’yu arayan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’e, Gündoğdu; “Söylentisinin bile eğitimcileri huzursuz etmek için yeterli olacağını düşündüğümüz, öğretmenlere bölgeler arası rotasyonu kabul etmemiz mümkün değil” dedi.

Türkiye geneli ilçe temsilcileriyle toplu sözleşme süreci öncesi bir araya gelen Eğitim-Bir-Sen’in eğitim ve ülke gündemine ilişkin konuları değerlendirdiği toplantı 2 gün sürdü. Öğretmenlere iller arası rotasyon geliyor haberleri üzerine eğitim hizmet kolunda yetkili sendika olan Eğitim-Bir-Sen açıklama yapmış ve “Göçebe Öğretmen Uygulamasına Hayır!” demişti. Eğitim-Bir-Sen’in açıklamasının basına yansıması nedeniyle Cumartesi günü Kızılcahamam’da devam eden Temsilciler Toplantısı akşamı 19.00’da Gündoğdu’yu arayan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, basına yansıyan haberler ve Eğitim-Bir-Sen’in yaptığı basın açıklaması üzerine bilgilendirmede bulundu.

 “Söylentisinin bile eğitimcileri huzursuz etmek için yeterli olacağını düşündüğümüz, öğretmenlere bölgeler arası rotasyonu kabul etmemiz mümkün değil” diyen Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, eğitime ilişkin düzenlemelerin genel yetkili sendika başta olmak üzere, diğer sendikaların da görüşüne başvurulmadan planlanmasının her zaman sıkıntı doğuracağını söyledi. 

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer de “Rotasyonla ilgili herhangi bir çalışmamız yok. Şayet rotasyon ve benzeri konuları gündeme alacak olursak o zaman sendikaların kabullerini ve itirazlarını yazılı olarak alırız.” diyerek çıkan haberlerin doğru olmadığını belirtti. Görüşme sonrası açıklamalarda bulunan Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, “Eğer ‘bazı hizmet bölgelerinde öğretmen sıkıntısı var, bunu aşmak için öğretmenlere rotasyon uygulayalım’ gibi bir yaklaşımın sonucu olarak rotasyon hedefleniyorsa, bu asla sorunu çözmeyecek, aksine öğretmenleri mutsuz ve huzursuz ederek daha da karmaşık hale getirecektir. Başta doğu ve güneydoğu olmak üzere bazı hizmet bölgeleri için eğitimcilere de doktorlarda olduğu gibi mali özendirmeler yapılmalıdır. Bu, sorunu çözecek ve insanların o bölgeleri tercih etmelerini sağlayacaktır; doğru olan budur. Onun için yıllardır bölge tazminatı verilmelidir diye ısrarla söylüyoruz; ama çoğunlukla yöneticiler doğru olanı değil, kolay olanı yapmayı seçerler. Öğretmenlere rotasyon, asla kolay olan konulardan değildir. Şayet öğretmenlere iller arası rotasyon söz konusu edilecek olursa buna rıza göstermeyiz. Sendika olarak bu konudaki kararlılığımızın bilinmesini istiyorum” şeklinde konuştu.

 

Eğitim-Bir-Sen

Genel Basın Yayın Sekreterliği


 

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER