Sadece Özür Dilemek Yeter Mi?

Milliyet Gazetesi yazarı Abbas GÜÇLÜ öğretmen atamalarını konu alan bir yazı kaleme aldı.Güçlü soruyor özür dilemek yeter mi?

Sadece Özür Dilemek Yeter Mi?

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, atama bekleyen öğretmenlerden, Nimet Çubukçu adına özür diledi.
Siyaseten alışık olmadığımız bir durum.

Umarız, bir daha hiçbir siyasetçi özür dilenecek noktaya gelmez...
Ama benim asıl merak ettiğim, konunun muhatabı Sayın Çubukçu’nun bu özüre neden olan 55 bin öğretmen atamasıyla ilgili ne düşündüğü?

O da özür dileyecek mi? İnandırıcı gerekçeler ortaya koyacak mı? Ya da pek çok konu gibi bu da unutulup gidecek mi?..

Ömer Dinçer’in eğitim alanında neleri başarıp, başaramayacağını, önümüzdeki süreçte göreceğiz. Ama eğitimde insani değerleri öne çıkaracağı kesin.

Öğretmenler kadro istiyor?
Dinçer’in özürü, atama bekleyen öğretmenler arasında, her ne kadar bahar havası estirse de, tatmin edici bulunmadı. Bu konuda daha somut gelişmeler istiyorlar.

Örneğin, son bir kez de olsa mazeret kayıtlarının şubatta yapılması, gelecek yazdan önce mutlaka yüklü bir alım gerçekleşmesi, ücretli öğretmenliklere, diğer fakültelerden mezun olanların değil de eğitim fakültesi mezunlarının tercih edilmesi ve maaşlarının makul bir seviyeye çıkartılması, onları bir ölçüde rahatlatabilir. İşte iki gündür binlercesi gelen bu konudaki maillerden birisi:
“Şu an gündemde olan atama sayısı yüz binlerce öğretmen adayını ve ailesini mağdur etmekten başka bir işe yaramamıştır.

Geçen sene yaşanan KPSS kopya iddiaları nedeniyle MEB zor durumda kalmış ve mağduriyeti önlemek için ek alım yaparak 40.000 öğretmen atamasını bu seneki kadrolardan kullanmıştır. MEB normalde 55.000 kadro için yapılması gereken atamayı 11.544’te bırakmış Maliye Bakanlığı onay vermediği için yeni alım yapamayacağını bildirmiştir. Bu durumdaysa 2011 KPSS’ye giren öğretmenler mağdur bırakılmıştır.

Her bölüme ihtiyaç doğrultusunda gerekli alımlar yapılmadığı için bir bölüm düşük puanla atanabilirken diğer bölüm yüksek puana rağmen açıkta kalmıştır. Kontenjanların adil bir dağılımla belirleneceği ek alımlar en kısa zamanda yapılmalı bu sayede hiçbir meslektaşımız haksızlığa uğratılmamalıdır.

Erken yapılan atamalar kopya mağduru olanları telafi ise, şu an mağdur edilmiş bizler için nasıl bir telafi düşünülmektedir? Mademki 2011 Haziran bütçe raporunda ‘2010 yılı Haziran ayında 5,4 milyar TL açık veren bütçe, 2011 yılı Haziran ayında 3,1 milyar TL fazla vermiştir’ diyorsunuz o halde gelin biz öğretmenleri daha fazla mağdur etmeyin. 55.000 kadro için izin verin. Hem okullarımızda öğretmen eksiği azalsın hem de öğretmenler bu kadar zor durumda bırakılmasın. Lütfen artık sesimizi duyun.

Sizleri verdiğiniz sözlere sadık olmaya çağırıyoruz. Yerimiz okuldur. Gereğinin yapılmasını arz ederiz...”





Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2011, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
alper uysal
alper uysal - 13 yıl Önce

Ataması yapılmayan öğretmenler yıllardır madur edildi ve bu durumu canları ile ödediler ve hala ne yazııkki atamaları sınırlı olarak yapılıyor bu güçlü türkiye ye yakışıyormu

SIRADAKİ HABER