Sakarya'da 'Eğitim Araştırmaları Çalıştayı' düzenlendi

1.Sakarya’da Eğitim Araştırmaları Çalıştayı’na katılanlar günün sonunda “Çalıştay Hatırası” olarak toplu fotoğraf çektirdiler.

Sakarya'da 'Eğitim Araştırmaları Çalıştayı' düzenlendi
Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Eğitim Bilimleri Enstitüsü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü 1.Sakarya’da Eğitim Araştırmaları Çalıştayı yaptı.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapılan eğitim araştırmaları çalıştayının açılış törenine Sakarya Valisi Mustafa Büyük, SAÜ Rektörü Prof.Dr. Muzaffer Elmas, eğitimden sorumlu Vali Yardımcısı Muammer Aksoy, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç.Dr. İsmail Güleç, öğretim üyeleri, milli eğitim yöneticileri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Çalıştayın açılış töreninde bilgilendirme konuşması yapan Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü İsmail Güleç, İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle bu yıl birincisini düzenledikleri çalıştayın iki amacı olduğunu belirtti. Güleç, “26 konuşmacı ve 25 öğretim üyesinin on farklı konuda birikimlerini paylaşacağı çalıştayda birinci amacımız, enstitümüzde eğitimle ilgili tezlerin kütüphane raflarında tozlanmadan ilgililere ulaşmasını temin etmek. İkinci amacımız ise Sakarya’daki eğitim faaliyetlerini daha iyi noktaya taşıyabilmek için değerli akademisyenlerin yaptıkları araştırmaların uygulayıcılar konumundaki öğretmenlerle paylaşılarak, bu çalışmalara yön ve şekil vermek istiyoruz.” dedi.

Sakarya Vali Mustafa Büyük, Sakarya Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğindeki eğitim araştırmaları çalıştayından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, eğitim dünyasındaki yeni araştırmaların paylaşılacağı çalıştayın verimli geçmesini diledi. SAÜ Rektörü Prof.Dr. Muzaffer Elmas konuşmasında Sakarya’daki eğitime yeni ufuklar açacak olan çalıştayla başlayan işbirliğinin artarak devam etmesini istedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı da konuşmasında, eğitim öğretim yılı içerisinde planladıkları çalıştayın gerçekleşmesinde emeği geçen herkesi tebrik ederek, çalıştay kapsamında sunulacak tez çalışmalarının eğitim öğretim faaliyetlerinde değerlendirileceğini söyledi. Yazıcı, yeni tez çalışmalarının eğitim öğretime uygun olarak yapılması durumunda, bu işbirliğinin ilimiz eğitime önemli faydalar sağlayacağını belirtti.

Gün boyu devam eden çalıştayda Zihinsel Engelliler Öğretmenliği, Sosyal Bilgiler Eğitimi, Eğitim Programları, Eğitim Yönetimi Denetimi Planlaması ve Ekonomisi, Eğitim Teknolojileri, Türkçe Eğitimi, Fen Eğitimi, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Okul Öncesi Eğitimi ve Sınıf Öğretmenliği alanlarında yapılan tez çalışmaları sunuldu.

Eğitimle ilgili ilginç araştırmaların yer aldığı çalıştayın açılış oturumunda Doç.Dr. Esra Macaroğlu Akgül’ün ‘Otizmli Bir Çocuğa Sahip Olmak’ konulu çalışması, Vali Mustafa Büyük başta olmak üzere herkesi duygulandırdı. Aslı adında otizmli bir çocuğu olan SAÜ Öğretim Üyesi Doç.Dr. Esra Macaroğlu Akgül, yaşadıklarını anlatırken otizme tüm kamuoyunun duyarlı olması dileğinde bulundu.

Eğitim öğretim yılının tatile girmesine rağmen öğretmenlerin büyük bir ilgiyle takip ettikleri çalıştay sonunda, Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç.Dr. İsmail Güleç, çalıştayın gerçekleşmesinde milli eğitim camiasının büyük desteği ve katkısı bulunduğunu belirterek, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı’ya ‘Teşekkür Belgesi’ takdim etti.

Eğitim araştırmaları çalıştayından memnun ayrılan öğretmenler, bu tür etkinliklerin sıkça düzenlenmesi yönünde taleplerini dile getirdi. 1.Sakarya’da Eğitim Araştırmaları Çalıştayı’na katılanlar günün sonunda “Çalıştay Hatırası” olarak toplu fotoğraf çektirdi


Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER