SAYILARLA YGS

Geçtiğimiz yıl kişiye özel kitapçıklar ve şifre iddiaları ile tartışma konusu olan Üniversiteye girişte ilk aşama sınavı olan YGS'de bu yıl kitapçıklar rastgele dağıtıldı. Her bir soru kitapçığı matbaada özel olarak poşetlendi. Soru kitapçıkları sınavda adaylara, salon görevlileri tarafından poşeti kapalı olarak, açılmadan ve rastgele dağıtıldı.

SAYILARLA YGS

Kişiye özel kitapçık yerine rastgele kitapçık

Geçtiğimiz yıl kişiye özel kitapçıklar ve şifre iddiaları ile tartışma konusu olan Üniversiteye girişte ilk aşama sınavı olan YGS'de bu yıl kitapçıklar rastgele dağıtıldı. Her bir soru kitapçığı matbaada özel olarak poşetlendi. Soru kitapçıkları sınavda adaylara, salon görevlileri tarafından poşeti kapalı olarak, açılmadan ve rastgele dağıtıldı. Soru kitapçığı poşeti adayın kendisi tarafından açıldı. Öğrenciler sınavda ter dökerken aileleri ise dışarıda heyecanla çocuklarının çıkmasını beklediler.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM), Türkiye'de tüm il ve bazı ilçeler ile KKTC'nin başkenti Lefkoşa olmak üzere toplam 160 sınav merkezinde, 98 bin 693 sınav salonunda gerçekleştirildi. Sınavda, 13 bin 353'ü emniyet personeli olmak üzere toplam 251 bin 789 sınav görevlisi görev yaptı. Sınav merkezleri dışında 103 cezaevinde de yapılan sınava 2 bin 822 aday katıldı. Sınavda, toplam 1 milyon 837 bin aday ter döktü. Sınav saat 10.00'da başladı ve tek oturumda 160 dakika sürdü. Sınavın yapılacağı yerlere sabah erken saatlerden itibaren gelen adaylar, salonlara alınıncaya kadar aileleriyle ve yakınlarıyla vakit geçirdi. Adaylar daha sonra kimlik ve güvenlik kontrolleri yapılarak salonlara

alınmaya başlandı.

 

YÜZÜK SERBEST

Çanta, cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth gibi cihazlar; kulaklık, kolye, küpe, yüzük, bilezik, broş, metal para gibi metal içerikli eşyalar; her türlü elektronik/mekanik cihaz, çağrı cihazı, telsiz, fotoğraf makinesi, cep bilgisayarı, saat, sözlük işlevi olan elektronik aygıt, hesap makinesi gibi her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlar, silah ve benzeri teçhizat; kalem, silgi, kalemtıraş, müsvedde kağıdı, defter, kitap, sözlük, pergel, açıölçer, cetvel gibi araçlar yasak olduğu için adaylarda bu araç gereçler bulunup bulunmadığı kontrol edildi. Ancak geçen yıldan farklı olarak bu sene ÖSYM, alyansı olan adayların sınava girmelerine izin verdi. Sınav salonlarına 2012-YGS Sınav Giriş Belgeleri ile nüfus cüzdanları kontrol edilerek alınan adaylar, sıra numaralarının bulunduğu yerlere oturtuldu. Adaylara, fotoğrafı, T.C. Kimlik Numarası, adı ve soyadı bulunan cevap kağıtları ile içinde kalem, silgi, şeker ve peçete bulunan kutular dağıtıldı.

BİN SALONDA KAMERALI ÖNLEM

 

Geçtiğimiz yıl yaşanan şifre skandalı sonrası bu kişiye özel soru kitapçığı hazırlanmadı.Her bir soru kitapçığı matbaada özel olarak poşetlendi. Soru kitapçıkları sınavda adaylara, salon görevlileri tarafından poşeti kapalı olarak, açılmadan ve rastgele dağıtıldı. Soru kitapçığı poşeti adayın kendisi tarafından açıldı. Farklı numaralarda basılan soru kitapçıklarındaki sorular birbirinin tamamen aynısı oldu, ancak soruların veya sorulardaki seçeneklerin sıralanışıyla doğru cevabın yeri değişik oldu. Böylece her adayın cevap anahtarı da farklı oldu.Güvenlik önlemleri çerçevesinde ÖSYM, bine yakın sınav salonunda, sınavı kamera ile kayıt altına aldı. Ayrıca, sınav evraklarının yetişmemesi durumu da göz önüne alınarak, Ankara, İstanbul, İzmir ve Erzurum'da özel helikopterler hazır bekletildi.

AİLELER HEYECANLA BEKLEDİLER

İstanbul'da öğrenciler sınavda ter dökerken aileleri ise sınav merkezlerinin önünde çocuklarının geleceğine yön verecek sınavi bitirmelerini beklediler. sabah saatlerinde başlayan koşuşuturma sınavın başlaması ile yerine heyecanlı bir bekleyişe bıraktı. Kimisi dualar okuyarak çocuğuna destek olmaya çalışırken, kimisi ise çocuklarının heyecanı yatıştırmaya çalıştı. Aileler çocuklarının verdikleri emeğin karşılığını almayı umduklarını dile getirdiler. 

 
Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER