Sayın Dinçer Norm Kadro Fazlası Öğretmen Atamalarına da El Atsın

Eğitim-öğretimin ortasında öğretmen değişikliği veya ihtiyaç olan alanda norm kadro fazlası öğretmen var iken ücretli öğretmen görevlendirilmesi mantıksızlığını Banklık yönetmelik değişikliğinde gidermelidir.

Sayın Dinçer Norm Kadro Fazlası  Öğretmen Atamalarına da El Atsın

İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından Öğretmenlerin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin “İl içi ve iller arası isteğe bağlı yer değiştirmeler” başlıklı 26. maddesi. 5. fıkrası ve “İhtiyaç fazlası öğretmenlerin yer değiştirmeleri” başlıklı 41. maddesi, hükümlerince; İlde norm kadro açığı bulunan eğitim kurumlarının, norm kadro fazlası olan öğretmenlere duyurusunun yapılarak, norm kadro fazlası konumunda bulunan öğretmenlerden zorunlu çalışma yükümlülükleri olmayanların öncelikle görevli oldukları yerleşim yerinde daha sonra ilçelerdeki eğitim kurumları olmak üzere il içinde alanlarında norm kadro açığı bulunan eğitim kurumlarına özür durumları ve tercihleri de dikkate alınmak suretiyle hizmet puanı üstünlüğüne göre atamalarının yapılması, norm kadro fazlası konumunda bulunan öğretmenlerden herhangi bir kuruma atanmak üzere başvuruda bulunmayanların ise görev yerleri, il içinde valiliklerce isteklerine bakılmaksızın belirlenmesi gerekmektedir.

Aslında 10/08/1999 tarih ve 23782 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul Ve Kurumların Yönetici Ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmeliğin “Temel İlkeler” başlıklı, 5. maddesinde, “ Bu Yönetmelikte düzenlenen esas ve usullerin belirlenmesinde;

a) Okul ve kurumlarda yönetim, eğitim ve öğretim hizmetlerinin gerekli ve yeterli personelce yürütülmesi,

b) Personel boyutunda atıl kapasite yaratılmaması, var olan atıl kapasitenin ihtiyaç duyulan okul ve kurumlara yönlendirilmesine zemin oluşturarak verimliliğe dönüştürülmesi, temel ilke olarak dikkate alınmıştır.” hükümleri bulunmaktadır.

İl Milli Eğitim Müdürlükleri Öğretmenlerin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin; “İl içi ve iller arası isteğe bağlı yer değiştirmeler” başlıklı 26. maddesi. 5. fıkrası ve “İhtiyaç fazlası öğretmenlerin yer değiştirmeleri” başlıklı 41. maddesi hükümlerince, norm kadro fazlası olanların özür durumları ve tercihleri de dikkate alınarak ihtiyaç olan yere atamasının yapılması gerekmektedir.

Fakat İl Milli Eğitim Müdürlükleri önce tercih alarak, sonra resen atamaları yapmayarak Personel boyutunda atıl kapasite yaratılarak devleti zarara uğratmaktadırlar. Çünkü bir tarafta norm kadro fazlası öğretmen bulunmakta diğer tarafta aynı branştan öğretmen ihtiyacı bulunmaktadır. Bu ihtiyaçlarda ücretli öğretmen görevlendirilerek giderilmektedir. Norm kadro fazlası öğretmene devlet maaş ödemekte ücretli öğretmene de ücret ödemektedir. Bu nedenle Milli Eğitim Bakanlığı yönetmelik hükümlerine aykırı olarak norm kadro fazlası öğretmenlerin özür durumları ve tercihleri de dikkate alınarak ihtiyaç olan yere atamasının yapılması hususunda yazı yayınlamalıdır

Aslında bu işlemin eğitim öğretim başlamadan ücretli öğretmen görevlendirmeleri yapılmadan yapılması en doğrusudur. Eğitim-öğretimin ortasında öğretmen değişikliği veya ihtiyaç olan alanda norm kadro fazlası öğretmen var iken ücretli öğretmen görevlendirilmesi mantıksızlığını Banklık yönetmelik değişikliğinde gidermelidir. Bu işlem eylül ve ocak sonunda yapılmalıdır.

Ahmet Kandemir 





Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2011, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
RRR
RRR - 12 yıl Önce

İŞTE KAFASINA GÖRE EHKAM KESİYOR UMRUNDAMI KONUŞUYOR KIÇINI KALDIRMADAN AYNI OKULDA KAÇ YIL OLDU BE GERİZE KALI

Ahmet ŞAHİN
Ahmet ŞAHİN - 12 yıl Önce

Öğretmen atandığı bir okulda 3, 5 saat dersi azalıp norm fazlası durumuna düştü diye bir anda haydi tayinin çıktı başka bir ilçeye bu ne kadar adil belki seneye aynı okulda aynı branşta tekrar ihtiyaç olacak.Her sene ordan oraya savrulan bir öğretmen nasıl başarılı olurki? Ahmet bey el insaf meseleye at gözlüğü ile bakmayın lütfen

Haluk CAN
Haluk CAN - 12 yıl Önce

Adamlar neyi doğru yapıyorlarki? anadolu liselerinde 9. sınıf İngilizce dersini 10 satten 6 saate indirdiler ama ortada bir müfredat proğramı yok. Daha sonra yapılan açıklamada eski müfredatın 2/3 ü okutulacak kalan bölüm içinse açıklama yapılmadı. Bu geçen yıl uygulandı, bu yıl kalan bölümle ilgili bir açıklama beklerken, sanırım yaptıkları işi unuttular, yine eski müfredat ve onla ilgili kitaplar gönderildi. Aradaki 1/3 bölüm yok.

Haluk CAN
Haluk CAN - 12 yıl Önce

Bu yıl MEB Anadolu Liselerinde İngilizce dersinde kur sistemine başladı. Hemde okullar açılmadan 2 gün önce duyurdu. Eylül ayında hazırlanan yıllık planlar, zümreler, toplantılar, ön hazırlıklar hepsi sil baştan. 9. sınıflar okullar açıldıktan sonra seviye sınavına tabi tutuldular. ve tabiki sonuca göre tekrar sınıflar oluşturuldu. Kitaplar seçildi. proğramlar düzenlendi. müfredat oluşturuldu. Kısaca 2 hafta kaybedildi. Ve dönem arasında yeniden kur sınavı yapılması gerekiyor, lakin hem kur sınavı yapın diyorlar hem de şu kadar saat okutmalısınız diyorlar. Eğer dedikleri saati okutursak öğrenciler +. yılda ancak A2 kurunu bitirebilecekler. dedim ya adamlar ne yaptıklarını bilmiyorlar.

Yaşar Gürakan
Yaşar Gürakan - 12 yıl Önce

Bakanımızın çok işi var çok hele bakanlıkta bir kadrosunu! kursun.Sonra iş diğerlerine gelir inşallah.

taylan yerlikaya
taylan yerlikaya - 12 yıl Önce

taylan yerlikaya
taylan yerlikaya - 12 yıl Önce

Ben norm fazlasıyım.merkezde görev yapıyorum.ben meb tarafından merkeze atandım aldığım puanla.şiadı puanım yetmediği için norm fazlası oldum.ceza oluyor bana anlamıyorum.hayatım altüst oldu yapmalıyım.acil cevap.lütren.

teknik
teknik - 12 yıl Önce

okullarında alanı kapanan veyahut hiç dersi bulunmayan öğretmenler iller arası tayin beklemekte.bu durumda olanların iliçini bile beklemmeleri gerekir.yönetmeliğe göre zaten il dışı isteyeceği belli olanların bekletilmemesi gerekir.devletin ve öğretmenin kaybı büyük.


SIRADAKİ HABER