SBS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK., TERCİHLER NE ZAMAN ALINACAK

2013 yılı SBS sonuçları ne zaman açıklanıyor MEB tarafından tarih verildi. SBS Sınavı Sonuçları açıklanır açıklanmaz tercih kılavuzu’nun yayınlanması beklenmektedir.

SBS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK., TERCİHLER NE ZAMAN ALINACAK
120 dakikalık SBS sınavı maratonu sonrasında yüzbinlerce öğrenci tarafından merak edilen SBS sınavı ne zaman açıklanacak sorusu cevabını buldu ve milyonları ilgilendiren sınavın sonuçları gelen son dakika bilgisine göre 12 temmuz tarihinde açıklanacak.
 
SBS sınavına katılan toplam öğrenci sayısı ise kayıtlara baktığımız zaman 1 Milyon 127 bin 211 öğrenci olarak gözüküyor ve rekor oranda SBS sınavına katılım olduğu belirtildi.
 
8. sınıf öğrencilerin girdiği SBS sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merakla bekleniyordu. Milli Eğitim Bakanlığı'nın düzenlediği SBS'nin sonuçları 12 temmuz cuma günü açıklanacağı duyuruldu. Orta öğretim 8. sınıf (son sınıf) öğrencilerin 8 haziran 2013 tarihinde girdiği 120 dakika ter akıttığı sınav sonuçlarının açıklanmasına az bir vakit kaldı.  
 
1 milyonu aşkın öğrencinin girdiği SBS sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından adayları tercih maratonu saracak. Bu yıl (2013) SBS katılan toplam öğrenci sayısı 1 Milyon 127 bin 211 öğrenci olarak belirlendi ve geçtiğimiz yıllara oranla SBS'ye başvuran aday sayısında rekor sayıya ulaşıldı.  SEVİYE BELİRLEME SINAVI (SBS) 2013 8. sınıf sonunda yapılacak olan SBS, 700 puan üzerinden değerlendirilecek. (Eski SBS’de bu 500 puandı.) Yeni SBS’de, 6-7 ve 8. sınıf sonunda hesaplanacak olan Yılsonu Başarı Puanlarının yarısı (%50’si) doğrudan Ortaöğretim Yerleştirme Puanına (OYP’ye) eklenecek. Öğrencinin 6, 7 ve 8. Sınıf, Yılsonu Başarı Puanları (YBP) her sınıf için 100 üzerinden hesaplanacak ve 700 puanlı SBS ile birleştirilecek. Bu şekilde elde edilen puan toplamı ikiye bölünerek OYP bulunacak. Yeni puan hesaplamada; çok tartışılan “okuldaki en yüksek öğrenci başarısını ölçü alma” uygulamasından da vazgeçiliyor. Böylece okuldaki en başarılı öğrencinin başarısından diğer öğrenciler etkilenmeyecek. Bu sistemde öğrencinin okul başarısı; sonuç olarak OYP’yi % 30 etkilerken SBS başarısı % 70 etkili olacak. Ortaöğretim kurumlarına (liselere) yerleştirme işlemi Orta Öğretime Yerleştirme Puanına (OYP) göre yapılacak. 
Güncelleme Tarihi: 08 Temmuz 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER