SBS yerleştirme sonuçları gece açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığı gece mesaisi yaptı Bugün (26 Temmuz)da açıklanması gereken SBS puanlarına göre Anadolu ve Fen Liseleri Yerleştirme sonuçları sürpriz bir kararla dün gece 21.47'de sessiz sedasız açıklandı. Bugüne kadar hep gündüz saatlerinde sabah saat 10.00 civarı açıklanan sonuçlar, tarihinde ilk kez gece yarısı sürpriz bir şekilde açıklandı.

SBS yerleştirme sonuçları gece açıklandı
Eğitimciler, ilk kez böyle birşeyle karşılaştıklarını belirterek, "Milli Eğitim Bakanlığı bürokrat ve memurları anlaşılan 17.00'de kapılarını kapatmıyor, gece yarılarına kadar çalışıyorlar. Sonuçlarda şimdilik bir problem yok gibi gözüküyor, ama ilerleyen zamanlarda öğrenciler sonuçları alınca bazı şeyler netleşir. Bakanlık anlaşılan mesaide" dediler.

 

Seviye Belirleme Sınavları'na giren ilköğretim 8'inci sınıf öğrencilerinin sonuçları da gece aynı şekilde gece 12.00'den itibaren Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet sitesinde yayınlanmaya başlamıştı.

 

SBS sonuçlarına göre 421 bin 80 kontenjan için 668 bin 117 adayın tercih başvurusu yaptığı işlemlerde, 366 bin 762 aday sisteme dahil orta öğretim kurumlarına asıl kayıt hakkı kazandı. Özel okullarda 5 bin 134, devlet okullarında 37 olmak üzere toplam 5 bin 171 kontenjan boş kaldı. Tercihlerinden birini asıl olarak kazanan öğrenciler, 1-5 Ağustos arasında yerleştiği okula kaydını yaptırabilecek.
 

Ortaöğretime Kurumlarına Geçiş Sistemi 2011 yılı yerleştirme işlemleri Ortaöğretime Yerleştirme Puanına (OYP) göre gerçekleştirildi. Sonuçlar www.meb.gov.tr ve https://e-okul.meb.gov.tr internet adresinden  yayınlandı. Öğrenciler T.C. Kimlik Numarası ve okul numarasıyla sonuç bilgilerini bu adreslerden öğrenebilecek.
        

Yerleştirme sonuçlarına göre, mülakatla öğrenci alan okullara kontenjanın 2 katı öğrenci yerleştirildi. Mülakata girmeye hak kazanan aday sayısı, 49 bin 147 olarak belirlendi. Sonuçlara göre, 421 bin 80 kontenjan için 668 bin 117 adayın tercih  başvurusu yaptığı işlemlerde 366 bin 762 aday sisteme dahil orta öğretim kurumlarına asıl kayıt hakkı kazandı. Bu yıl bir okula asıl kayıt hakkı kazanan adayların bir veya daha fazla okul için de yedek kayıt hakkı kazanabildikleri yeni bir uygulamaya geçildi.

 

Özel okulların 5 bin 134 kontenjanı boş kaldı
 

Fen liseleri ve sosyal bilimler, Anadolu lisesi, Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü'ne bağlı Anadolu teknik ve Anadolu Meslek Liselerinde, Ticaret Turizm Genel Müdürlüğü'ne bağlı okullarda, Anadolu Öğretmen Liselerinde, Anadolu İmam Hatip Liselerinde ve Sağlık Meslek Liselerinde boş kontenjan kalmadı. Kız Teknik Öğretimi Genel Müdürlüğüne Bağlı Anadolu Teknik ve Anadolu Kız Meslek Liselerinde 37 ve özel okullarda 5 bin 134 olmak üzere toplam 5 bin 171 kontenjan boş kaldı. Toplam 307 özel okulda 12 bin 73, 828 teknik ve Anadolu kız meslek  liselerinde ise toplam 35 bin 711 kontenjan bulunuyor.
 

“Sınav Sonuç Belgesi”nde, öğrencinin asıl kazandığı okul ile yedek  kazandığı okul/okullar ve yedek sırası yer alacak. Ayrıca veliler  https://e-okul.meb.gov.tr adresindeki “Veli Bilgilendirme Sistemi”nden  sürekli bilgilendirilecek. Bu nedenle velilerin belirtilen internet adresini yerleştirme takvimi boyunca takip etmeleri gerekiyor.

 

Kayıtlar 1 Ağustos'ta
 

Tercihlerinden birini asıl olarak kazanan öğrenciler, 1-5 Ağustos 2011 tarihleri arasında saat 17.00'ye kadar asıl olarak yerleştirildiği okula giderek kaydını yaptırabilecek. Asıl listeden kayıt hakkı kazanan öğrenciler bu  tarihe kadar kayıt yaptırmamaları halinde bu haklarını kaybedecek. Yerleştirme sonuçlarına göre tercihlerinden birini asıl olarak kazanan  öğrencilerin kayıt dönemi sona erdikten sonra, 6 Ağustos 2011 saat 15.00'ten  itibaren boş kalan kontenjanlar ilan edilecek. Her okulun boş kontenjan sayısı  kadar öğrenciye, daha önce açıklanan yedek sırası dikkate alınarak kayıt hakkı  verilecek. Öğrenciler, e-okul kayıtlarına göre yedek listeden kayıt hakkı  kazandıkları okullara 8-12 Ağustos 2011 tarihleri arasında saat 17.00'ye kadar  kayıtlarını yaptıracak. Öğrenciler belirtilen tarihler arasında kayıt  yaptırmamaları halinde bu haklarını kaybedecek. 8-12 Ağustos 2011 tarihleri arasındaki kayıt dönemi sona erdiğinde boş  kalan kontenjanlar ile yedek listeye göre kayıt hakkı kazanan sıradaki öğrenciler  13 Ağustos 2011 saat 15.00'ten itibaren ilan edilecek. Öğrenciler, e-okul  kayıtlarına göre yedek listeden kayıt hakkı kazandıkları okullara kayıtlarını,  15-19 Ağustos 2011 tarihleri arasında saat 17.00'ye kadar yaptıracak.

 

Yedek kayıtlar 20 Ağustos'ta
 

15-19 Ağustos 2011 tarihleri arasındaki kayıt dönemi sona erdiğinde boş kontenjanlar ile yedek listeye göre kayıt hakkı kazanan sıradaki öğrenciler 20 Ağustos 2011 saat 15.00'ten itibaren ilan edilecek. Öğrenciler e-okul kayıtlarına  göre yedek listeden kayıt hakkı kazandıkları okullara kayıtlarını, 22-26 Ağustos  2011 tarihleri arasında saat 17.00'ye kadar yaptıracak. 22-26 Ağustos 2011 tarihleri arasındaki kayıt dönemi sona erdiğinde boş  kontenjanlar ile yedek listeye göre kayıt hakkı kazanan sıradaki öğrenciler 27  Ağustos 2011 saat 15.00'ten itibaren ilan edilecek. Öğrenciler e-okul kayıtlarına  göre yedek listeden kayıt hakkı kazandıkları okullara kayıtlarını, 5-9 Eylül 2011  tarihleri arasında saat 17.00'ye kadar yaptıracak. Öğrenciler yedek listeye göre kayıt hakkı kazandıkları okullara  isterlerse kayıt yaptırmayabilecek. Süresi içerisinde kayıt yaptırmamaları  durumunda bu haklarını kaybedecekler. Herhangi bir okula kayıtlı iken yedek listeden başka bir okula kayıt  hakkı kazanan öğrenciler bu haklarını kullandıkları takdirde, bir önceki okuldaki  kayıtları sistemden otomatik olarak düşecek. Öğrenci, en son kayıt yaptırdığı  okuldaki kaydını sildirmesi durumunda bir önceki kayıtlı olduğu okula geri  dönemeyecek. Öğrenci, aynı dönem içerisinde yedek listeye göre birden fazla okula  kayıt hakkı kazanabilecek. Bu durumda öğrenci istediği tek bir okula kayıt yaptırabilecek. 5-9 Eylül 2011 tarihleri arasında, kayıt yaptıran öğrencilerin bir önceki  okullarından boşalan yerler için sıradaki yedek öğrencilere aynı anda kayıt hakkı  verilecek. Söz konusu kayıt dönemi süresince “http://oges.meb.gov.tr/” ve  “https://e-okul.meb.gov.tr” internet adreslerinin günlük takip edilmesi  gerekecek.

 

Genel lise kayıtları 1-26 Ağustos arasında
 

Hiçbir ortaöğretim kurumuna yerleştirilmeyen öğrencilerle başvuru  yapmayan öğrencilerden genel liseye kayıt yaptırmak isteyenler ise 1-26 Ağustos  2011 tarihleri arasında genel lise müdürlüklerine müracaat edecek. Sınavsız öğrenci alan meslek lisesine kayıt yaptırmak isteyenler ise yine  aynı tarihlerde https://e-okul.meb.gov.tr adresinden en fazla 10 adet tercih  yaparak e-kayıt başvurusu yapacaklar.






Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER