Sel bursluluk sınavına girecek öğrencileri mağdur etti! Sınav tekrarlanacak mı?

Hürriyetçi Eğitim Sen Nolu Şube Başkanı İlker İlkin Samsun'da yaşanan sel felatinden sonra dün bursluluk sınavı olan çok sayıda öğrencinin de mağdur olduğunu belirtti. Hürriyetçi Eğitim Sen Nolu Şube Başkanı İlker İlkin yaptığı açıklamada;

Sel bursluluk sınavına girecek öğrencileri mağdur etti! Sınav tekrarlanacak mı?

'' 3 Eylül 2023 tarihinde ilimizde yaşadığımız sel felaketi beraberinde birçok soruna sebebiyet vermiştir. Su taşkınları,  sel baskınları, ulaşım engelleri gibi bir çok sorun sebebiyle Samsun halkı çok zor saatler geçirmiştir.

Bilindiği üzere dün ilköğretim ve ortaöğretim kurumları bursluluk sınavı vardı. Binlerce öğrencimiz bu sınava katılım sağladı. Bakanlığımızın internet sayfasında sınavın tüm sınav merkezlerinde sorunsuz bir şekilde yapıldığı bilgisi paylaşılmıştır. Peki sınav saatlerinde aşırı yağmur ve sel baskınları ile uğraşan Samsun'da sınav sorunsuz bir şekilde yapılabilmiş midir?

ÖĞRENCİLER MAĞDUR OLDU

Aşırı yağmur ve sel baskınları il merkezinde büyük sorunlara sebep olmuştur. Anayollar dâhil bir çok yol ulaşıma kapanmıştır. Sınav yerine gitmeye çalışan öğrencilerin bir kısmı ulaşım engellerinden dolayı sınav merkezlerine ulaşamamış, yollarda mahsur kalmıştır. Sınav merkezine ulaşmayı başaran öğrencilerimiz ise sırılsıklam bir şekilde sınava girmek durumunda kalmışlardır. Öğrencilerden kaynaklanmayan bu durum birçok öğrenciyi mağdur duruma düşürmüştür.

Aynı durum sınav görevi alan öğretmen arkadaşlarımız için de geçerlidir. Selden dolayı yaşanan ulaşım aksaklıkları sebebiyle meslektaşlarımızın bir kısmı görev yerine ulaşamamış ve sınav görevi mi yerine getirememiştir. Bu durumun karşılığı bir süre sınav görevi verilmemesidir. Böylece meslektaşlarımız da ellerinde olmayan sebepler yüzünden mağdur duruma düşmektedir.

Bunların yanı sıra bazı sınav merkezlerinde yaşanan sorunları da eklemek gerekir. Çatıdan damlayan sular, ıslanan optik kağıtlar ve ağlayan çocuklar. Bu duruma isyan eden veliler arada kalan ne yapacağını şaşıran öğretmenler...

Sonuç olarak yaşanan sel felaketinde can kaybı olmaması bir nebze sevindirici olsa da arkasında mağdur olan birçok kişi bırakmıştır. Yapılan sınavın merkezi olması sebebiyle bu durum ile ilgili inisiyatif Millî Eğitim Bakanlığındadır. Yukarıda bahsedilen durumların değerlendirilerek mağduriyetin giderildiği bir çözüm yolu bulunması bakanlığımızdan talebimizdir. Kısacası  sınav tüm sınav merkezlerinde sorunsuz bir şekilde tamamlanmamıştır'' dedi.

samsunsonhaber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER