Sınava Alınmayan Eşyalar da Okula! Gelir Kapısı

Daha önce sigara içen öğrencilere 124 TL para cezası kesen okul olarak gündeme gelen Yenilevent Anadolu Lisesi ile ilgili sular durulmuyor.

Sınava Alınmayan Eşyalar da Okula! Gelir Kapısı

Okullarda haftasonu yapılan  sınavlarda, sınav yerinin çevresinde bulunan büfe, market gibi yerlere para karşılığı adayların eşyalarını bıraktığı biliniyor. Ancak sınava girilen okulda, para karşılığı okul adına emanetçilik yapılması çok bilinen bir durum değil. Yenilevent Anadolu Lisesi'nde sınava giren adaylar, üzerindeki telefonu, çantayı ya da kişisel eşyalarını 3 TL karşılığı okulun girişindeki güvenlik kulübesine bırakıyor. Güvenlik kulübesinde emanetleri alan kişi ise farklı ortamlarda bu görevi okul müdürünün kendisine verdiğini dile getirmiş. 

ÖĞRENCİ BAŞINA 3 TL ALINDI
Pazar günü yapılan sınavına gelen öğrencilerden araba anahtarı, kalem, cüzdan, küpe toka vb eşyaların rehin bırakılması karşılığında okulun güvenlik kabininde tutulmak üzere öğrenci başına 3TL alındığı iddia ediliyor. Bu konunun da içinde bulunduğu bir takım iddialarla ilgili soruşturma geçiren okul müdürü, soruşturma açılacağını öğrendikten sonra konu ile ilgisinin olmadığını kanıtlamak için okul aile birliği ve kantin görevlilerinin yanısıra, okulda görevli üç müdür yardımcısıdan ikisi ile tutanak tutuyor. Ancak okul müdürünün toplanan paralarla ilgisi olmadığını tutanakta iddia etmesine rağmen, soruşturmada ifade verenler alınan paraların okulda başka bir görevliye teslim edildiğini ve okul aile birliği hesabına yatırdıklarını söylüyor.

Akıllara gelen sorular ise;

Emanetçilik ne zamandan beri okulların görevi?

Gerçekten para toplanılmıyorsa ve bununla ilgili henüz suçlanmıyorsanız ne diye tutanak tutuldu?

Şayet bu para okul tarafından toplanmıyorsa bir başkasının toplamasına kim, ne için ve ne karşılığında müsaade ediyor?

İŞTE O TUTANAK

Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2020, 17:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER