SINIF ÖĞRETMENLERİ BRANŞ ÖĞRETMENİ Mİ OLACAK ?

4+4+4 Kesintili Eğitim 2012-2013 yılından itibaren hayata geçirilecek Bir çok değişikliğin yaşanacağı bu yeni sistemde en çok merak edilen 5.sınıfların ikinci kademeye dahil edilmesinden dolayı sınıf öğretmenlerinin durumunda nasıl bir değişiklik yaşanacağıdır.

SINIF ÖĞRETMENLERİ BRANŞ ÖĞRETMENİ Mİ OLACAK ?

İşte bu yazıda sınıf öğretmenlerinin branşlaşma durumları üzerinde durduk.Bu konuda alınan duyumlar şöyle:

1-Branşlaştırma kesin yapılıyor ama il bazında yapılacak.Yani her il kendi çapında yeni sistemde ne kadar sınıf öğretmeni fazlalığı olacak onu belirleyecek ,sonra ne kadar branş öğretmeni ihtiyacı olacak onu belirleyecek.İl genelindeki bu sayıların alımından sonra sınıf öğretmenleri arasından gönüllülük esası aranarak yetmediği durumlarda ise kura yada hizmet puanı azlığı kıstas alınarak ihtiyaç olan branşlarda branşlaşma yapılacak..

Yeni sistemde branş öğretmenlerinin ders sayısı % 25 artıyor bu nedenle hali hazırda zaten branş öğretmeni açığı fazlayken ders sayısının artmasıyla bu açık çoğalacak ve bakanlık branşlardakı bu çoğalmış açığı normalin üstünde  YENİ BRANŞ ÖĞRETMENİ alarak yapmayacak.Yani yeni atamalar yine belirlenen rutin sayılarda yapılacak eskiye nazaran tek fark artık tüm yeni atamalar doğu illerimize yapılacak...

2-Tüm illerde branşlaşma yapılmayacak ...

Özellikle doğu illerimizde hali hazırda sınıf öğretmeni açığı bulunmakta.İl genelindeki değerlendirmelerden sonra o ilde sınıf öğretmeni açığı varsa branşlaşma işlemine gidilip mevcut sınıf öğretmeni açığı artı norm fazlası olanlar branşlaşmayacak.

İl bazında o il genelinde tüm sınıf öğretmenlerinin sayısı belirlenecek Atıyorum ilde 1500 sınıf öğretmenı var.Yeni sistemde 1200 taneye ihtiyaç olacak.Bu durumda o 1500 öğretmen arasından 300 tanesi branşlaştırılacak.Bu 300 kişi belırlenırken gönüllülük esası aranacak yeterlı sayı olmazsa kura yada hızmet puanı düşük olanlarda eklenebilir ya da diğer illlerden takviye düşünülüyor.Bir de 300 den fazla gönüllü olursa ki bunu bakanlık hiç öyle olacağı kanısında değil. O zamanda sınav ya da yazın verilecek seminer kurs sonucu başarılı olanlar alınması gündemde olacak .

Bakanlığın bu yolu izlemesi bana çok mantıklı geldi.Belki doğu illerinde branşlaştırma yapılmayacak ama artık doğu illerinde çalışan arkadaşlarımız batıdaki yogunlugun sıfırlanması sonucu il dışı atamalar ile çok daha rahat yer değiştirebilecekler.
okulsoru.com

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER