SORUN BAŞBAKAN

SORUN BAŞBAKAN

SORUN BAŞBAKAN
CHP’li İnce, Başbakan’ın halka “Tencere tava çalanları yargıya şikayet edin” çağrısına “Komşuları birbirine düşman edecek” diye tepki gösterdi.

Başbakan Erdoğan’ın Kastamonu’da tencere tava çalanlarla ilgili sözlerine CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce’den sert tepki geldi. İnce, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

SORUN BAŞBAKAN: Başbakan Erdoğan’ın açıklamaları bir kez daha göstermiştir ki bu ülkenin en önemli sorunlarından biri bizzat Başbakan’ın kendisidir. Kendisi, halkına düşman, kinin ve nefretinin esiri olmuş bir kişilik olarak ortalıkta gezinmektedir. Mübarek Ramazan ayında, birliğe, dayanışmaya ve ortak akıla çağrı yapması gerekirken, kamu imkanlarıyla beslenmişlerin katkılarıyla hazırlanan sofralarda arzı endam etmekte, kin ve nefret saçmaktadır.

DÜŞMAN EDECEK: Gezi Parkı Eylemlerine destek amacıyla tencere tava çalarak protestolara katılanların, komşuları tarafından yargıya verilmesi çağrısında bulunuyor. Görülüyor ki aklı tutulmuş, kin ve nefretle zincirlenmiş olduğundan söylediğinin nelere yol açacağını, ne tür sonuçlar doğuracağını anlamaktan uzaktır. Aynı apartmanı ömürleri boyunca paylaşacak insanları birbirine düşman edecek olan bu sözler, inancım tamdır ki halkımız tarafından ciddiye alınmayacaktır. Bu çağrı ‘yüzde 50’yi zor tutuyorum’ söyleminin, zihniyetinin daha inceltilmiş bir versiyonudur ve iç savaşa davettir.

 
CEZA VERİLSİN: Ayrıca yandaş medya üzerinden her eve sokulan bu konuşmaları artık bir tür gürültü kirliliği haline gelmiştir. Kendisine gürültü çıkarmaktan ceza verilmelidir. Kendi yurttaşlarını, biri anayasal protesto hakkını kendisine karşı kullanıyor diye birbirine karşı konumlandırmak, Ortadoğu da örneklerine rastladığımız eli kanlı diktatörlerin siyaset anlayışıdır. Belli ki Tayyip Erdoğan Ortadoğu diktatörlerinden, emirlerinden, sultanlarından öğrenmeye devam ediyor. Halkın protesto hakkını hükümete tuzak olarak görmek, seçim sandığını bir başka tuzak olarak nitelemek demokrasiyle yönetilen bir ülkede ağıza alınacak sözler değildir.

BİRBİRİNE DÜŞÜRME: Komşuyu komşuya düşürme, fitne çıkarmak peşinde olan Tayyip Erdoğan’ın yolsuzluklar, kayıt dışı ekonomi konusunda söylediklerinin ise bir gerçekliği yoktur. Kendisine hiç değilse Ramazanda, iftar sofrasında konuştuğunu hatırlatmak isterim. Bu ülkede faiz lobisi varsa onun en has adamı Tayyip Erdoğan’dır. Madem faiz lobisine savaş açtın neden faizleri yükselttin diye sorarlar insana? Kendisinin kimlere ihale verilmesi gerektiği yönünde özel talimatları basına yansımıştır.”
Güncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER