Sözleşmeli öğretmenler kadroya geçecek mi? Sözleşmeliye kadro şartlarını Bakanlık duyurdu!

Sözleşmeli öğretmenler kadroya geçecek mi? sorusunun yanıtı Bakanlık açıklaması ile belli oldu.

Sözleşmeli öğretmenler kadroya geçecek mi? Sözleşmeliye kadro şartlarını Bakanlık duyurdu!

Sözleşmeli öğretmenler kadroya geçecek mi? sorusunun yanıtı Bakanlık açıklaması ile belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada sözleşmeli personele kadro müjdesini duyurdu. 424 bin sözleşmeli personel isteğe bağlı olarak kadroya geçiş yapabilecek. Sözleşmelilerin kadroya geçebilmeleri için en az 3 yıl çalışma şartı aranacak. Sözleşmeli öğretmen olarak görev yapanlar ise detaylara ulaşmak istiyor. İşte şartlar ve kimleri kapsayacağı…

Sözleşmeli olarak görev yapan binlerce öğretmen yeni düzenlemeden kimlerin yararlandığını merak ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada sözleşmelilerin kadroya geçişinde 3 yıl bu statüde çalışmış olması şartı aranacağını duyurdu . Ayrıca 1 yıllık memur aday süresi verilecek. Yeni düzenlemeden isteğe bağlı olarak 424 bin sözleşmeli personel yararlanabilecek. Sözleşmeli öğretmen olarak görev yapanlar ise kendilerinin şarta dahil olup olmadığını araştırıyor. Detayları paylaşan Bakanlık, sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilmesi için detayları duyurdu.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLER KADROYA GİRECEK Mİ?

Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, sözleşmeli personelin memur kadrolarına atanması konusunda açıklama yaptı.

Bu çerçevede yapılacak düzenlemede şu madde yer aldı;

"Sayıları yaklaşık 227 bin olan ve 3+1 modeline göre istihdam edilen sözleşmeli öğretmenler, sağlık personeli ve din görevlilerinin de süre aranmaksızın hemen kadroya geçirilmesi,"

Yeni statüye göre 424 bini isteğe bağlı olarak kadroya geçebiliyor. Kadro dışında kalanlar , sözleşmeli askeri personel sözleşmeli meclis danışmanı, sağlık yöneticisi ve tamamı sözleşmeli kurum çalışanlarıdır.

Yeni statüye göre 424 bini isteğe bağlı olarak kadroya geçebiliyor. 1 yıllık memur aday süresi olacak. Hali hazırda 3 yılı dolmuş sözleşmeliler hemen aday memurluğa geçiş yapabilecek.

HÜRRİYET GAZETESİ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER