Şubat özründe tek doğru Bakan Dinçer'inse, neden Çalıştay düzenlendi?

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Ulusal Öğretmen Stratejisi Çalıştayı'nı stratejik plan oluşturmak amacıyla düzenlediklerini belirtmişti.

Şubat özründe tek doğru Bakan Dinçer'inse, neden Çalıştay düzenlendi?
18-20 Kasım 2011 tarihleri arasında, 83 eğitim fakültesinden 100 üzerinde katılımcı belirli konularda karar aldı. Bu kararlardan birisi de, özür grubu tayinlerinin her yarı yıl sonunda olmak üzere, yılda iki kez yapılmasına dair grup kararıydı. Ancak, Bakan Dinçer 100'ü aşkın katıımcının tespitini bir yana koymakta ve kendi doğrusunu en önemli doğru olarak hala ifade etmeye devam etmektedir. Eğer doğruyu kendisi biliyor idiyse, neden 100'ü aşkın kişi davet edilip, görüşlerine başvuruldu?

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, dün yaptığı konuşmada yine Şubat dönemindeki atamalarla ilgili konuştu. MEB'in sitesinde yer alan açıklama şu şekilde:

''Bugün topu topu özürlü ataması yapamadığımız öğretmen sayısı 300 kişi. 700 bin kişilik bir aile içerisinde 300 kişinin meselesini Türkiye toplumunda eğitimin sorunu gibi ortaya çıkartıp koyuyorsanız o zaman yanlış bir yerden tutuyorsunuz demektir. Halbuki şu anda binlerce öğretmenimiz destan yazıyorsa, konuşmalıyız. ... Bir sınıftan öğretmenin eksilmesi durumunda o sınıftaki öğrencilerin durumunu ne zaman konuşacağız? Eğer öğretmenlerimiz tam eğitim esnasında başka yere nakil talep ediyorsa onun yüz üstü bırakıp gittiği çocukları ne zaman konuşacağız? Bu ülkede, 40 ilde çocukların her yıl bir öğretmen değiştirdiği gibi bir sorunla karşı karşıyaysak o çocukların sorunlarını ne zaman konuşacağız?''.... ''Çocuğunuzun öğretmeninin her yıl değişmesini ister miydiniz?'' sorusunu salondaki öğretmenlere yönelten Bakan Dinçer, bu soruya bugüne kadar ''Evet isterim'' diyenin çıkmadığını söyledi. Öğretmenin herkesten daha bilgili olması gerektiğini de vurgulayan Bakan Dinçer, öğretmenin yaptığı işe sevgi katması gerektiğinin altını çizdi.

Sayın Bakan aylar sonra yine aynı konuya değinmiştir. Bu konudaki argümanları da hiç değişmemiştir. Ancak daha 5 gün önce 100'lerce katılımcıyı toplayan kendisi idi.

Sayın Bakan, eğer sadece kendi doğrularına göre Bakanlığı yönetecek ise boş yere yüzlerce bilim ve düşünce adamını toplmasına gerek bulunmamaktadır.

Bu bağlamda, bir an önce tekçi yaklaşımdan vazgeçmesi ve sayısı 300 değil 1 olsa dahi, sorunu sorun olarak görüp, kimsenin hakkını yememesi gerekmektedir.

"Gün farkıyla 2011 yılı yaz tatilinde özür grubundan nakil olamayanlar, 2012 yılı yarı yıl tatili sırasında, özür grubundan tayin olmayı düşünüyordu. Gelen yorumlardan, bir çok öğretmenin, umudunu buna bağladığı görülmektedir. Ancak, MEB geçici madde koymaksızın, yarıl yıl tatilindeki özür grubu nakillerini kaldırmış gibi görünmektedir. Gibi diyoruz, zira bu konudaki esas düzenleme yönetmelikle yapılacaktır. Yönetmeliğe bir geçici madde konularak, 2012 yılı yarıl yıl döneminde özür grubu tayini yapılması mümkündür."




 

Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2011, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
ilhan Arda
ilhan Arda - 12 yıl Önce

Tabii ailesi dağılan ve eşinden ayrı bırakılan kendisi olmayınca bakan herşeyi söyleyebilir:((

nurullah
nurullah - 12 yıl Önce

nurullah18
nurullah18 - 12 yıl Önce

ALLAH BELANI VERSİN ETTİĞİNİ BULURSUN DİĞRE TARAFTA SAYDIN SANKİ KAÇ KİŞİ VAR İNSANLAR EŞİNDEN ÇOCUĞUNDAN AYRI 2 SENE KALIYOR DESEN EVLENMEZDİK

Mesut
Mesut - 12 yıl Önce

Bakanın yaptığı konuşmalardan daha hangi dönemlerde atama yaptığı konusunda bilgisi olmadığı kanısına varıyorum.... Özür grubundan bahsederken ağustos ataması madurları diyor oysa ben haziranda atandım beni eylüle kadar beklettiler sonrasında 6 gün yüzünden şu an eşimle farklı şehirlerdeyiz... soruyorum şimdi sayın bakana maaş vermemek adına beklettiniz buna sözüm yok peki khk çıkarırken hiçmi incelleme yapmıyorsunuz danışmanlarınız ne iş yapıyor zaten en düşük memur maaşına sahibiz birde her yönden madur ediliyoruz... Nerde hak nerde hukuk merak ediyorum....

soner durmuş
soner durmuş - 12 yıl Önce

Sayın bakanım mçok güzel konuşmaktasınızç. ama gelin görün geçen yıl ekim ayında kayseri olgunlaşma emstitüsüne niğdede bir ilköğretim kurumundan ihtiyaç olmadığı halde bilgisayar öğretmeni atandı.Yine aynı okulda bir tane ingilizce öğretmeni varken hatta bu okullarda ingilizce öğretmenine ihtiyaç bile yokken başka bir okuldan yine ekim ayında ingilizce öğretmeni atandı.üstelik o okullarda bu iki öğretmenden başka öğretmende yokken o branşlarda. Yazık değilmiydi o öğrencilere .Tamamen ahbap çavuş ilişkisi ile atama yapıldı.BU DURUMU LÜTFEN GEREKEN YERKLERE BİLDİRİN BURADA KALMASIN. BU VEBALİ KİM ÖDEYECEK?????????????????????

ALİ BAL
ALİ BAL - 12 yıl Önce

HERGÜN 90 KM GELİŞ GİDİŞ YAPAN BİR ÖĞRETMEN NASIL FAYDALI olur bunu da düşünmek gerekir. yanlış atama sisteminden dolayı yıllardır eşim merkeze gelemedi

ALİ BAL
ALİ BAL - 12 yıl Önce

HERGÜN 90 KM GELİŞ GİDİŞ YAPAN BİR ÖĞRETMEN NASIL FAYDALI olur bunu da düşünmek gerekir. yanlış atama sisteminden dolayı yıllardır eşim merkeze gelemedi

mağdur öğretmenler
mağdur öğretmenler - 12 yıl Önce

ben ailem kardeşlerim annem babam hepimiz akp ye oy vermiştik ama bu bakandan sonra yemin ettim eğer bir daha akp ye oy verirsem namerdim gidip anne babamı ailemide oy vermemesi için ikna edecem . sayın bakanı kutluyorum milli eğitimi katletti bizim gibi haysiyetsiz öğretmenler haysiyet kazanduracakmış sağolsun varolsun

SIRADAKİ HABER