ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ SINAVI İLE İLGİLİ FLSH GELİŞME

Şube Müdürlüğü Sınavında FLAŞ Gelişme!

ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ SINAVI İLE İLGİLİ FLSH GELİŞME
Türk Eğitim Sen; şube müdürlüğü sınav soruları için yargıya başvuracak! ÖSYM Başkanlığına gönderdiğimiz 14.01.2014 tarih ve 152 sayılı yazımızda, 29 Aralık 2013 tarihinde yapılan 2013 Milli Eğitim Bakanlığı Görevde Yükselme Yazılı Sınavı'nın (2013- MEB GYS) sorularının yayınlanmasını talep etmiştik.

 
ÖSYM Başkanlığından Sendikamıza gönderilen 21.01.2014 tarih ve 1393 sayılı cevabi yazıda, geçmiş yıllarda sorulan soruların bilinmesinin bilimsel olarak soruların ölçme özelliğini ortadan kaldırması, gizliliğin temini açısından sınav sorularının Bilgi Edinme Hakkı kapsamı dışına çıkarılmış olması gibi gerekçelerle soruların yayımlanmasının düşünülmediği belirtilmiştir. ÖSYM Başkanlığınca verilen olumsuz cevap, idarenin şeffaflığı ilkesi ile bağdaşmamaktadır. Soruların hatalı olup olmadığı, doğru şekilde değerlendirilip değerlendirilmediği gibi hususlar ancak ÖSYM tarafından yayımlanması halinde kontrol edilebilecektir. Soruların yayımlanmaması sebebiyle sınava katılan adayların hak arama özgürlüğünün önüne geçilmektedir. 
 
Soru havuzu oluşturulması gerekçesiyle, soruların açıklamasından imtina edilmesi kabul edilebilecek bir gerekçe olamaz. Oluşan on binlerce sorunun adaylar tarafından bilinmesi nasıl bir olumsuzluk oluşturacaktır? Bu bir gerekçe olarak kabul edilirse, hangi konulardan soru sorulacağının bilinmesi de bir gerekçe olabilir. Bu durumda adaylara hangi konulardan sorumlu olacakları da duyurulmamalıdır. Kaldı ki konunun uzmanları bakımından farklı sorular oluşturmak zor değildir.
 
Bütün bu sebeplerle ÖSYM'nin gerekçelerine katılmadığımızı, başvurunun reddedilmesinin yargıya taşınacağının bilinmesini istiyoruz.
 
Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER