TEHDİT VE ŞANTAJLARA BOYUN EĞMEYECEĞİZ!

24.10 2011 günü UEYDER Web sitemizde Turhal ilçe Milli Eğitim Müdürlüğüne yapılan bir görevlendirme ile ilgili haber ve belge yayınlandı

TEHDİT VE ŞANTAJLARA BOYUN EĞMEYECEĞİZ!
Belgede Milli Eğitim Bakanlığınca İlçe Milli eğitim Müdürü olarak görevlendirilen Sayın Mehmet YILDIZ isimli şahsın görevlendirmesinin iptal edildiğine dair iptal yazısı ve tekrar Tokat Valiliğinin aynı kişiyi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne görevlendirildiğine dair görevlendirme yazısının örneği yayınlandı. Kaldı ki yayınlanan görevlendirme oluru veya bilgilerini idare, bilgi edinme kanununa göre basına vermektedir.  Haber nitelikli bu yazı belge ile güçlendirilmek istenmiştir. Haber de yalan, yanlış, iftira gibi bir durum söz konusu değildir. Sayın Mehmet YILDIZ’ a hakaret, küçük düşürücü, kişilik haklarına saldırı niteliğinde tek bir cümle yoktur. Haberimiz ilgi çekmiş olmalı ki birçok haber sitelerinde alıntı haber olarak yer almıştır.

Verdiğimiz bu haber ile ilgili amacımız kişilerle uğraşmak değildir. Yapılan yanlışları camiamızla paylaşmak, yeni hataları önlemek niyetimizden başka bir niyetimiz yoktur. Derneğimizin kuruluş gayesi kişisel çıkar sağlamak değil, kitlesel menfaat sağlamaktır. Bu güne kadar da yaptığı her işte ölçülü hareket etmiş, devlet terbiyesi almış olmanın ağır başlılığı ile hareket etmekteyiz.

Haberin yayınlandığı gün Turhal İlçe milli Eğitim Müdürü(görevlendirme) derneğimizin yönetim kurulu üyesi ve başkan yardımcısı bir arkadaşımızı Cep telefonundan arayarak hakarete varan cümlelerle konuya tepki göstermiştir. Telefon numarası ve kayıtları elimizde mevcuttur. Gerekli gördüğümüz an ilgili kişi hakkında yasal yollara başvurmaktan çekinmeyeceğiz.

Yine aynı gün Tokat İl temsilcimizi telefon ile arayarak ağır hakaretler de bulunan, küfürler savuran Sayın Mehmet YILDIZ’ a yakışmamıştır. Değil bir öğretmene bir insana yakışmayacak şekilde ifadeler kullanmıştır. İnsanların onuru, haysiyeti her şeyin üzerindedir. Çünkü insan eşref-i mahluktur. Aynı şekilde Yönetim Kurulu üyelerimizden bir başka arkadaşı da arayarak yazıyı yayınlayanlar ile ilgili ağza alınmayacak sözler ifade etmiştir.  Biz bunları şimdilik burada yayınlamıyoruz. Yazı yanlış ise tekzip yayınlarız. Hiç de gocunmayız. Haber kaynağına da bir daha itibar etmeyiz. Yazımızda hiçbir şekilde ilgili kişiye iftira ya da küçük düşürücü bir cümle yer almamıştır.

Dernek olarak yaptığımız faaliyetler ile ilgili hukuk karşısında boynumuz kıldan incedir. Ama bu demek değildir ki tehdit ve şantajlara boyun eğeceğiz. Biz 750 den fazla şube müdürünü temsil eden tüzel kişilik adına hareket ediyoruz. Ülkemizde faaliyet gösteren yönetici derneklerinin içinde en fazla üyeye sahibiz. Üyelerimizin kanuni haklarını sonuna kadar savunacağız. Bunu yaparken de hukuk kurallarına aykırı davranmadık, davranmayacağız. Derneğimize ve yönetim kurulu üyemize, il temsilcimize yapılan hakaretlere karşı da hukuki yollara başvuracağımızı, kamuoyuna saygı ile duyururuz.

 

  UEYDER YÖNETİM KURULU 




Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2011, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Yaşar Gürakan
Yaşar Gürakan - 13 yıl Önce

Bunlar tam yavuz hırsız. Ev saghibini dövmeye bile kalkarlar. Allah ıslah etsain.

SIRADAKİ HABER