Teknik Öğretmenler Yeni Bakan'dan İlgi Bekliyor

Teknik öğretmenlerin sorunları bitmek bilmiyor.Her atama döneminde mağdu olan da onlar. Bakanlık içerisinde hep itilip kakılan da onlar. İşte sorunlarını dile getiren binlerce imzalı maillerden birisi:

Teknik Öğretmenler Yeni Bakan'dan İlgi Bekliyor
"Bizler 10 yıldır ataması yapılmayan teknik öğretmenleriz.
Bizler yıllarca siyasi hesaplara kurban edilen, pahalı ve zor bir eğitimden sonra işsizlikle boğuşan, asgari ücretle kölece çalıştırılan teknik öğretmenleriz.
1999 yılında meslek liselerine getirilen katsayı adaletsizliği ile mesleki ve teknik eğitimin altına dinamit konmuş ve mesleki eğitim bitme noktasına getirilmiştir.
Meslek liselerine uygulanan katsayı adaletsizliği ile hiç bir öğrencinin tercih etmediği meslek liseleri giderek kan kaybetmekte ve ülkemizin teknik eleman, ara eleman ihtiyacı karşılanamamış binlerce düz lise mezunu genç işsiz ise mesleksiz bırakılmıştır.
Katsayı adaletsizliği tam 10 yıl bu ülkede uygulanmıştır ve 2009 yılında geç de olsa uygulama kaldırılmıştır. bu 10 yıllık süreçte binlerce insan mağdur edilmiştir. Bu mağdur insanların bir kısmını da teknik öğretmenler oluşturmaktadır. Teknik öğretmenler katsayı uygulamasının olduğu bu 10 yıllık süreçte ya hiç atanamamış ya da bazı bölümlere 3-5 gibi komik rakamlarla atama vermişlerdir oysaki mezun sayısı binlercedir. İşin kötüsü Milli Eğitim Bakanlığı teknik öğretmenleri, öğretmen olarak atamadığı gibi kamu ya da özel sektörde de ünvanları yoktur.
Teknik eğitim mezunlarının aldıkları eğitim hiçe sayılarak özel sektörde işçi olarak asgari ücretlerle ya da çeşitli sektörlerde nerde iş bulabilirse oraya girerek ücretli kölelik koşullarında çalışmışlardır. Bugün gelinen noktada tüm teknik öğretmenler işsizdir. Ancak meslek liseleri son 3 yıl içinde çıkışa geçmiş ve 2009 yılında katsayı uygulamasının da kaldırılmasıyla patlama yapmıştır.
Buna rağmen Milli Eğitim Bakanlığı hala meslek liselerine gerekli öğretmen ihtiyacını unutarak teknik öğretmenleri atamamaktadır. Bizzat bakanlık müsteşarı meslek liselerine atama yapılmasını tavsiye ederek eğitim kalitesinin yükseltilmesini istemektedir. Bu yüzden biz teknik öğretmenler biran önce atanarak hakkımız olanı öğretmenlik mesleğimizi yapmak istiyoruz.
 Bizlere ekmeğimizi ve öğrencilerimizi verin, inanın bundan daha kutsal yapılacak başka bişey bulamazsınız’"



Güncelleme Tarihi: 01 Ağustos 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER