TEOG SINAV SORU VE CEVAPLARI AÇIKLANDI

Sınav bitti öğrenciler soru ve cevaplarını merak ediyor. TEOG 1.Dönem Sınavı gerçekleştirildi.Sınava giren öğrenciler ne kadar doğru ve yanlış yaptıklarını merak ediyorlar.TEOG Soru ve cevapları açıklandı mı? ne zaman açıklanacak TEOG sınav soruları ve cevapları açıklandı mı? TEOG puan hesaplama nasıl yapılır?

TEOG  SINAV SORU VE CEVAPLARI AÇIKLANDI
TEOG 25-26 KASIM 1. SINAV SORU VE CEVAPLARI AÇIKLANDI MI? NE ZAMAN AÇIKLANACAK TEOG 1.Dönem Sınavı gerçekleştirildi.Sınava giren öğrenciler ne kadar doğru ve yanlış yaptıklarını merak ediyorlar.TEOG Soru ve cevapları açıklandı mı? ne zaman açıklanacak TEOG sınav soruları ve cevapları açıklandı mı? TEOG puan hesaplama nasıl yapılır? Dün ve bugün yapıla TEOG sınav soruları ve cevapları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanacak. Ancak açıklanması birkaç gün sürecektir. TEOG puan hesaplama ile birlikte Konunun ayrıntılarına haberimizden ulaşabilirsiniz. Bu sene birinci dönem TEOG sınavı, 25 Kasım – 26 Kasım 2015 Çarşamba ve Perşembe günleri yapılacaktır. 2015-2016 eğitim öğretim yılının ilk dönemi yapılan bu TEOG sınavına giremeyen öğrenciler ise, 12-13 Aralık 2015 tarihinde yapılacak olan mazeret sınavına girebileceklerdir. İlk dönem TEOG sınav sonuçları ise, 2016 Ocak ayı içinde belli olacak ve öğrencilere açıklanacaktır. Bunun ardından, ikinci dönem TEOG sınavları ise, 27-28 Nisan 2016 tarihlerinde yapılacaktır. 2015-2016 eğitim öğretim yılı ikinci dönem TEOG sınavına giremeyen öğrenciler ise, 14-15 Mayıs 2016 tarihleri arasında yapılacak olan TEOG mazeret sınavına girebileceklerdir.

TEOG 25-26 KASIM SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

 


Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sınavı'nın konuları ise şöyle; 
 Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca ve Musevilik 
 
Sınavda Dikkat Edilecek Hususlar Nelerdir?  

1- Hem zamanı hem de zihnini yoracak sorularla belli bir süre uğraştıktan sonra boş bırakıp tüp soruları taradıktan sonra tekrar dönülmeli.  
2- Saate sık sık bakarak dikkatin dağılmasına izin verilmemeli ve saate bölümler arasında bakılmalı. Bu, zihni ve süreyi daha iyi kullanmasını sağlar.  
3- Yüzeysel nefes almaya bağlı olarak nefes alma egzersizi ve göz yorgunluklarına karşı da göz egzersizleri yaparak dikkat dağınıklığının önüne geçilmeli.  
4- Sınavda vücudun devamlı olarak aynı şekilde tutulması vücut ağrıları oluşturabilir. Dikkati dağıtacak vücut ağrılarının önüne geçmek için yine en uygun zaman olan bölüm aralarında vücudu diğer adayları rahatsız etmeyecek şekilde hareket ettirilmeli. Bu durumlarda teste 15–20 saniye ara verilmelidir. Kalem sıranın üstüne konarak gözler kapatılmalı ve şakaklara hafifçe masajlar yapılmalıdır.

 5- Bunların dışında; bölümler arasında bir-iki dakika dinlenme araları verilmelidir. Bunu zaman kaybı olarak değil de dikkati toplama zamanı olarak görülmelidir.  Sınav Anında Nelere Dikkat Edilmeli:  
1- Sınava tüm ihtiyaçlarınızı karşılamış olarak giriniz
.  2- Size verilecek optik formun adınıza düzenlenip düzenlenmediğine dikkat ediniz.  
3- Soru kitapçığını elinize aldığınız zaman optik forma kitapçık türünü işaretleyiniz.  
4- Size dağıtılacak kitapçığın ön tarafına adınız, soyadınızı, sınav giriş numaranızı ve salon numaranızı yazınız.
 5- Motivasyonuz için sınava en iyi bildiğiniz sorulardan başlayınız.
 6- Sınav başladığınız zaman kısa süreli de olsa bildiklerinizi unutabilirsiniz. Bunun geçici olduğunu ve bir iki soru yaptıktan sonra geçeceğini hatırlayınız. Devam ettiği takdirde panik yapma yerine nefes alma egzersizi yapınız.
 7- Testlerdeki sorulara sırayla çözünüz. Önce en iyi bildiğiniz soruları, sonra zorlandığınız soruları çözünüz.  
8- Soru köklerindeki “olamaz, değildir... gibi” ifadelerine dikkat ediniz.  9- Bilmediğiniz konularda da sorular çıkabileceğini hatırlayınız. Bu sorularla karşılaştığınızda boş bırakınız.
 10- Yapamadığınız soruları başına işaret koyarak zamanınız kalırsa tekrar yapmaya çalışınız.  
11- SBS’de de üç yanlış bir doğruyu götüreceği için kesinlikle bilmediğiniz soruları cevaplamaya çalışmayınız ve atmayınız.  
12- Optik forma kodlamaları soru başına değil de, belirli aralıklarla ya da bölüm sonunda yapmaya çalışınız.  
13- Her soruya bir dakika verildiği için çözemediğiniz sorularla inatlaşarak zaman kaybetmeyiniz.  
14- Her bölümdeki zor sorularla kolay sorular arasında puan farkı olmadığını ve zor soruya harcayacağınız zamanı, kolay sorulardan daha fazla çözerek değerlendiriniz.  
15- Her bölümün kendi içinde her sorusuna eşit puan verileceği için zamanınızı çalacak sorularla uğraşmaktan kaçınınız.
 17- Doğru seçeneği bulduğunuz zannettiğiniz soruların diğer seçeneklerini okumayı ihmal etmeyiniz.  
18- Sorulara odaklanmaya bağlı olarak başınız ağrırsa şakaklarınıza küçük masajlar yapınız.
 19- Bölüm sonlarında kendinize 1–2 dakika dinlenme araları veriniz. Bunu zaman kaybı olarak algılanmayınız.
 20- Cevap kâğıdı optik okuyucu tarafından okunacağı için gereksiz işaretlerden kaçınınız.
 21- Sınav süresini sonuna kadar kullanmaya çalışınız.
 22- Sınavda cevap anahtarınızı başkaları tarafından görülmeyecek şekilde saklayınız. İkili yâda toplu kopya yapılıp yapılmadığını anlamak için yanlış cevap taraması yapılacağını unutmayınız.  
23- Kaydırmanın olup olmadığına dikkat ediniz. Bunun için ya hepsini yâda belirli aralıklarla kontrol ederek yapınız.  
24- Cevaplamalarınız bittikten sonra cevap anahtarınızı kontrol etmeden teslim etmeyiniz.  
25- Evraklarınızı salon görevlisine teslim ederken eksiğinizin olup olmadığına ve kitapçık türünün doğru işaretlenip işaretlenmediğine tekrar bakınınız. 
 
Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER