TEOG YERLEŞTİRME SONUÇLARI AÇIKLANDI

Öğrencilerin TEOG sonuçları sonrası liselere yerleştirme işlemleri için 6-16 Temmuz 2015 tarihlerinde tercihlerini yaptı. Merakla beklenen TEOG yerleştirme tercih sonuçları ise, bugün açıklandı.

TEOG YERLEŞTİRME SONUÇLARI AÇIKLANDI
2014-2015 öğretim yılı “Temel eğitimden Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi” kapsamında 8. sınıf öğrencilerinin ortaöğretim kurumlarına yerleştirilme sonuçları açıklanmıştır.

TEOG YERLEŞTİRME SONUÇLARI AÇIKLANDI- TIKLA ÖĞREN
 
Bu kapsamda yerleştirme işlemleri, öğrencilerimizin okul kodlarına göre yaptıkları tercihler doğrultusunda Yerleştirmeye Esas Puanlarına (YEP) göre gerçekleştirilmiştir. Yerleştirme sonuçlarına, www.sinavlar.gov.tr ve http://teog2015.meb.gov.tr internet adreslerinden ulaşılabilir. 
 
Yerleştirmeye Esas Puanı hesaplanan 1 milyon 288 bin 315 öğrencimizden; 1 milyon 108 bin 182’si tercih başvurusunda bulunmuştur. Tercihte bulunan öğrencilerimizin % 94’ünü oluşturan 1 milyon 36 bin 809 öğrencimiz tercihlerinden birine yerleştirilmiştir. İlk beş tercihine yerleşen öğrenci sayımız % 66 ile 736 bin 796, ilk on tercihine yerleşen öğrenci sayımız % 87 ile 960 bin 136’dır. Tercih yaptıkları halde tercihlerinden birine yerleşemeyen 71 bin 373 öğrencimiz ile hiçbir tercihte bulunmamış ve herhangi bir özel öğretim kurumuna kaydını yaptırmamış öğrencilerimiz açık öğretim kurumlarına yerleştirilmiştir. Yerleştirme sonunda okullarımızda halen 248 bin 908 boş kontenjan bulunmaktadır.
 
Hiçbir tercihte bulunmayan veya tercihte bulunduğu halde tercihlerinden birine yerleşemeyerek açık öğretim kurumlarına yerleştirilen öğrencilerimiz ile tercihleri doğrultusunda bir ortaöğretim kurumuna yerleşen öğrencilerimiz istemeleri hâlinde 17-21 Ağustos 2015, 24-28 Ağustos 2015, 31 Ağustos-4 Eylül 2015 tarihlerinde e-okul.meb.gov.tr adresinden yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir. Öğrencilerimiz bu süreler içerisinde yerleştirmeye esas nakil başvurusu için boş kontenjan şartı aranmaksızın 3 (üç) tercih yapacaklar ve tercihlerini herhangi bir ortaokul müdürlüğünden onaylatacaklardır. Yerleştirmeye esas nakil süreci 7 Eylül 2015 tarihi itibarıyla sona erecektir. Ayrıntılı bilgi odsgm.meb.gov.tr/ adresinden Tercih ve Yerleştirme Kılavuzuna ulaşarak edinilebilir.
 
TEOG LİSE NAKİLLERİ NASIL YAPILACAK?
 
TEOG yerleştirmesine esas nakil işlemleri sırasında, tüm öğrenciler yerleştirmeye esas nakil isteğinde bulunabilecek. Yerleştirmeye esas nakil işlemi sonucu okul değiştiren güzel sanatlar ve spor lisesi öğrencileri, bu okuldaki hakkından vazgeçmiş sayılacak. TEOG sonuçlarına göre yerleştirmeye esas nakil başvurusunda, 3 tercih alınabilecek.
 
Her okul için boş kontenjan şartı aranmaksızın tercih yapılabilecek. Yerleştirmeye esas nakillerde, il veya ilçe sınırlaması bulunmayacak. Yerleştirmeye esas nakillere isteyen öğrenciler başvuru yapabilecek. 
 
Velinin isteği halinde yerleştirmeye esas nakil için alınacak 3 tercih, üç nakil yerleştirmesi dönemi için geçerli olabilecek. Açık ortaöğretim kurumuna yerleştirilen öğrenciler için 7-10 Eylül´de, istemeleri halinde il ve ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca il veya ilçe sınırları içerisinde nakil tercih başvuruları alınarak, 11 Eylül´de nakil yerleştirmesi yapılabilecek. 
 
Bu işlemin ardından yerleştirme işlemi tamamlanacak ve 14 Eylül´de eğitim öğretime başlanacak.
 
 
YURT DIŞI VE AÇIKÖĞRETİM ORTAOKULLARINDAN MEZUNLARIN NAKİL İŞLEMLERİ
 
Yurt dışındaki öğrenciler ve açık öğretim ortaokulundan mezun öğrenciler, yerleştirmeye esas nakil başvurularını Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü resmî
internet sitesinde açılacak olan “Açık öğretim ortaokulu ve yurt dışı yerleştirmeye esas nakil başvuru ekranı” aracılığıyla yapacaktır. Başvuru çıktıları APS veya dengi hızlı posta hizmeti ile Millî Eğitim Bakanlığı Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü-06500 Teknikokullar Yenimahalle/ANKARA adresine gönderilecektir.
 
NAKİL SONUÇLARI NEREDEN İLAN EDİLECEK?
 
Yerleştirmeye esas nakil işlemlerinin sonuçları,
• 24 Ağustos 2015
• 31 Ağustos 2015
• 7 Eylül 2015
tarihlerinde e-okul.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilecektir.
Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2015, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
ALİ
ALİ - 9 yıl Önce

TERCİH YAPARKEN PUANIM YÜKSEK İKEN, SONUÇLAR AÇIKLANDIKTAN SONRA PUANIM DÜŞMÜŞ, YÜZDELİK DİLİMDE GERİLEME OLMUŞ. NE YAPMALIYIM? ADALAT NEREDE? BUNA BENZER DÜŞÜŞLER BAŞKA KİMLERDE VAR? MAHKEMEYE GİTMELİYİZ...

SIRADAKİ HABER