TETENOZ AŞISI YAPTIRMAYAN ÖĞRENCİ LİSEYE KAYIT OLAMAYACAK !

Sağlık Bakanlığı, "Aşı Uyarısı" haberlerine ilişkin, çocukların aşılarının eksik kalmayacak şekilde aşı uygulamasının tamamlanması için çalışmaların titizlikle sürdürüldüğünü bildirdi. Sağlık Bakanlığı yetkilileri Liseye kayıt sırasında tetenoz aşısı olmayan öğrencilerin kayıt öncesi aşıya yönlendirileceğini dile getirdiler.

TETENOZ AŞISI YAPTIRMAYAN  ÖĞRENCİ LİSEYE KAYIT OLAMAYACAK !
Sağlık Bakanlığı tarafından basında yer alan "Aşı Uyarısı" başlıklı haberle ilgili olarak basın açıklaması yapıldı. Açıklamada, çocukluk dönemi aşılama takviminde; tetanoz ve difteri hastalıklarına karşı aşılama, beşli karma aşısı (difteri-boğmaca-tetanoz-çocuk felci-H.İnfluenza tip b) içinde, 2., 4. 6. aylarda ve 18-24 aylarda pekiştirme dozu olarak yapıldığı belirtilerek, daha sonra ilköğretim 1. sınıfta dörlü karma (difteri-boğmaca-tetanoz-çocuk felci) aşısının içinde, ilköğretim 8. sınıfta ise Td (yetişkin tip tetanoz-difteri) olarak uygulandığı ifade edildi.
 
Tetanoz ve difteri hastalıklarına karşı korunmanın sürdürülmesi için yetişkinlik döneminde 10 yılda bir Td aşılamasının yapılması gerektiği bildirilerek, 2011-2012 öğretim döneminde ilköğretim 8.sınıfta uygulanması planlanan Td aşılarının alımı yapıldığı ancak Refik Saydam Hıfzısıhha Merkezi Başkanlığı tarafından yapılan biyolojik kontrollerinde aşıların uygun olmadığının tespit edildiği açıklandı. Yeni aşıların alımının yapıldığı da dile getirilerek, gerek aşıların alım ve teslimat süreçleri gerekse kontrol aşamalarının zaman alması sebebiyle her yıl okullar kapanmadan önce Nisan-Mayıs aylarında tamamlanan Td aşı uygulamasının geçtiğimiz öğretim döneminde yapılmadığı kaydedildi.
 
Açıklamada, 2011-2012 öğretim döneminde ilköğretim 8. sınıfta öğrenim gören çocukların Td aşısı uygulamalarının yapılması için, aile hekimlerine, kendilerine kayıtlı 8. sınıf öğrencilerine ulaşmaları ve aşılarını yapmaları talimatının verildiği belirtildi. Ek olarak bu öğrencilerin liselere kayıtları sırasında aşılanma durumları sorgulanarak aşısı yapılmamış olanların aile hekimlerine yönlendirilmesinin sağlanacağı vurgulandı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada şunlar eklendi:
 
"Aşı uygulamasının yaz döneminde tamamlanması planlanmıştır.
 
Bu çocuklar, 2012-2013 öğretim döneminde 9. sınıfta öğrenim görecek olup, okullarda aşılanma durumları kontrol edilecek, eksik aşılı olanların aşısı tamamlanacaktır. Hiçbir çocuğumuzun sağlığının riske atılması söz konusu değildir. Çocuklarımızın aşısı eksik kalmayacak şekilde aşı uygulamasının tama
Güncelleme Tarihi: 17 Eylül 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER