TTKB, 'Kimler öğretmen olabilir' kararını ne zaman değiştirecek?

Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlarına Öğretmen Olarak Atanacakların

TTKB, 'Kimler öğretmen olabilir' kararını ne zaman değiştirecek?
Atamalarına Esas Olan Alanlar ile Mezun Oldukları Yükseköğretim Programları ve Aylık Karşılığı Okutacakları Derslere İlişkin Esaslarda değişiklik yapılması beklenmektedir.
 
Talim ve Terbiye Kurulunun (TTKB) 80 nolu kararı olarak bilinen bu kararda özellikle bazı alanlarda değişiklik yapılması şart olmuştur.
 
Örneğin bakanlık son atamada TTKB görüşüne dayalı olarak Felsefe öğretmenlerini Rehber Öğretmenliğe ve bir çok alan öğretmeninin Teknoloji Tasarım branşına atamıştır.
 
Bu konuda bir TTKB kararı gerekmektedir.
 
Ayrıca alanı daralan bir çok branşla ilgili düzenleme yapılmalıdır. Örneğin yeni haftalık ders çizelgeleri ile beraber;
 
Bilişim Teknolojileri öğretmenlerinin ders saatleri azalmıştır. Norm kadro yönetmeliğine göre de tereddütler oluşmuştur.
 
Yine aynı çizelgelere göre Sanat Tarihi öğretmenlerine neredeyse ders kalmamıştır.
 
Ayrıca Meslek Dersi öğretmenlerinin girebileceği ders tanımlarında düzenleme gerekmektedir aksi halde birçok öğretmen norm kadro fazlası olma durumuyla karşı karşıya kalmaktadır.
 
Bu ve benzeri düzenlemelerin yapılması kaçınılmazdır bu düzenlemeleri ivedi olarak yapılması ise önümüzdeki dönemde yapılacak öğretmen atamalarının yanı sıra, norm kadro düzenlemeleri ve daha da önemlisi Haziran ayında kılavuzu yayımlanması gereken alan değişikliği dönemine yetiştirilmesi zorunluluktur.
 
Saygılarımla…
 
Maksut BALMUK
Eğitim Yöneticisi
 
Bu yazıyı yazmışken acaba bu konuda çalışma yapıldı da benim mi haberim yok diye aklıma geldi. Sonra kendi kendime yok canım bu kadar önemli bir konuda Talim ve Terbiye Kurulu ile Genel Müdürlüklerin mutlaka bir duyurusu, açıklaması, yönlendirmesi olur derken yine de içime bir kurt düştü. Yaptığım incelemede Tebliğler Dergisinin 2645. sayısında değişikliklerin yer aldığını gördüm.
 
Ne kadar ilginçtir ki karar da yukarıda da bahsettiğimiz Meslek Dersi Öğretmenleri ile ilgili değişiklikler yapılmış fakat Rehberlik ve Teknoloji Tasarım’la ilgili bir çalışma yapılmamıştır. Şimdi bir yandan öğretmen alımı yaparken … öğretmenler … alanlarına atanabilir diyeceksiniz ve alım yapacaksınız diğer taraftan konu ile ilgili karar almayacaksınız.
 
Bu gerçekten şaşırtıcı bir durum. Bir furyaydı geçti. Bir kereye mahsus aldık oldu bitti mi denilmek isteniyor. Teknoloji ve Tasarım ile Rehberlik alanında halen binlerce boş kadromuz bulunuyor. Bu yıl da kapanması mümkün değil. Konu …. Branşının Teknoloji Tasarım yada Rehber öğretmenlik yapıp yapamayacağı konusu ise bu zaten TTKB de tartışılmış ve TTKB kararı mütalaası sonucunda bu alanlarda öğretmen alınmıştır.
 
Siz TTKB kararınıza (80 nolu karar) bu alan öğretmenlerini koyarsınız fakat önceliğini de belirlersiniz. Rehber Öğretmenliğine direkt kaynaklık eden alandan mezun olanlara 1.önceliği verir açık kapatılmazsa diğer alanlardan takviye yaparsınız.
 
Yok bu öğretmenler o işi yapamaz diye karar verdiyseniz daha önce verdiğiniz karar ne anlama geliyordu diye sorarlar size…
 
Ayrıca ne olacak Sanat Tarihi öğretmenlerinin durumu? Bunu hiç düşünmüyor musunuz halen mezun verirken?
 
Saygılarımla…
 
Maksut BALMUK
Eğitim Yöneticisi



 
Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER