TÜM TÜRKİYE'DE ÖĞRETMENLERE ŞOK SORUŞTURMA

Milli Eğitim Bakanlığı Müdürlerin ardından Türkiye genelinde tüm öğretmenlere soruşturma açtı

TÜM TÜRKİYE'DE ÖĞRETMENLERE ŞOK SORUŞTURMA

Tüm Türkiye'de Öğretmenlere  Şok Soruşturma!

Milli Eğitim Bakanlığı Müdürlerin ardından Türkiye genelinde tüm öğretmenlere soruşturma açtı


Milli Eğitim Bakanlığı Müdürlerin ardından Türkiye genelinde dershane sahibi, ortağı, yöneticisi olan ve dershanelerde ders veren tüm öğretmenlere soruşturma açtı.
Bakanlık müfettişleri Türkiye genelinde Pazartesi gününden itibaren tüm il ve ilçelere dağılarak soruşturmalara başladı.
Bakanlık kaynaklarından elde edilen  bilgilere göre Milli Eğitim Bakanlığı'na ihbar niteliğinde yapılan şikayetler üzerine MEB harekete geçti. Yapılan şikayetlerde Öğretmenlerin Öğrencileri dershanelere yönlendirdiği, etüt saatleri için dershanelere giden öğrencilerin, özellikle son sınıf öğrencilerinin okullarda yoklamalarda var gösterildiği tespit edildi.
Milli Eğitim Bakanlığı Ankara'da bazı dershanelerde anket yaparak derse giren öğretmenlerin adlarını öğrendikten sonra Dershanelerde görev yapan öğretmenleri tek tek tespit etti ve bu oranın oldukça fazlası olması Türkiye genelinde düğmeye bastı ve soruşturma sürecini başlattı.
Bakanlık müfettişleri Pazartesi gününden itibaren İl ve İlçe Milli Eğitim müdürlüklerine Dershane sahibi, yöneticisi, ortağı olan öğretmenleri ve dershanelerde derse giren öğretmenleri soruşturuyor.
Ayrıca tüm liselerde yoklama fişlerini kontrol ederek soruşturmayı derinleştiriyor. Yapılan incelemelere göre birçok il ve ilçede öğretmenlerin öğretmenlikten daha çok dershanecilik faaliyetleri ile uğraştığı yönünde MEB müfettişleri tespitlerde bulundu.
 
 Dershanelerde ders veren öğretmenlerin ve dershane sahibi öğretmenlere maaş kesim cezası verilebileceği söyleniyor.
 
Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
bir öğretmen
bir öğretmen - 12 yıl Önce

çok doğru bir uygulama oduğuna inanıyorum,hatta,okulundaki ders proğramını bile utanmadan dershanesindeki ücretli derslerine göre isteyen öğretmen var malesef..izmir necip demir ticaret meslek lisesinde karşıyakada..

SIRADAKİ HABER