TÜRK KAMUOYUNA DUYURUMUZDUR

TÜRK KAMUOYUNA DUYURUMUZDUR
          
              Adına milli eğitim şurası denen, ancak hiçte öyle olmayıp iktidarların emeline hizmet eden bir toplantıdır. Bugüne kadar hep böyle yapıla gelmiş, şimdide aynı durum devam etmektedir. Çünkü şuralar bu zamana kadar Türk toplumunun tamamının temsilcileri tarafından oluşturulmamıştır. İktidarlar kafalarının arkasındakilere dayanak teşkil etmek için yaptıkları şuraları örnek gösterse de, kendi yandaşlarından oluşan bu toplantıda istedikleri kararları rahatlıkla aldırmaktadırlar.
                Bugüne kadar yapılan hiç bir şurada, eğitimin ve çalışanlarının problemlerini çözecek kararlar alınmamış ve tam aksine sistemi içinden çıkılmaz hale getirecek kararlara imza atılmıştır. Bazıları şuraların aldığı kararların tavsiye niteliğinde olduğunu söylese de, iktidarlar eğitim alanında yapacaklarına örnek olarak şura kararlarını göstererek emellerini gerçekleştirmektedirler.
                 Alınan kararlarla yoğun tartışmalara neden olan son şuranın da, öncekilerden pek farklı değildir.  Bu şurada da iktidarın katılım için davet ettiği yandaşlarda istenilen kararları almışlardır. Diğer şuralardan farklı tarafı ise yandaş sendikanın şov yapmasının sağlanması ve gündem değiştirmeye yönelik kararlara yer verilmesidir.
                Günlerdir adlarının baş taraflarında önemli unvanlar bulunan kişiler, Medyanın her konuda bilgiçleri olan köşe yazarları, siyasiler ve daha niceleri Osmanlı Türkçesi okutulsun mu okutulmasın mı diye yaptıkları tartışmalarla halkımızın zamanını heba etmelerine ve beyinler yıkanarak insanların kutuplaşmalarına neden olmaktadırlar.
                Yapılan bu şuranın önceliği, alınan bu kararların olması yerine eğitimcilerin beklentisine, ekonomik yönden kendi kendilerine yeterliliğine, Okulların fiziki mekanlarının nasıl yeterli hale getirileceğine, gerekli olan eğitim materyallerinin temini şekline, Yandaş kayırmacılığı yerine işin ehillerinin göreve getirilmesine, yetiştirilmiş öğretmenlerin hizmete intikaline, Öğretmenlerin üzerinde baskıların sonlandırılıp, geleceklerini görmelerini sağlamasına, Sürgün kıyım ve görevden almaların sonlandırılmasına ve OECD ülkeleri seviyesine ülke eğitim sistemini nasıl ulaşabiliriz kararının alınması  olmalıydı.
                On ülkenin eğitim kuruluşlarının üyesi olduğu bir federasyonun olarak, şurada alınan bu kararların eğitimimizin ve çalışanlarının sorunlarına bir çözüm getirmediğini, yapılan tartışmaların ise havanda su dövmeden öteye gitmediğini görerek kimsenin bizim aklımızla alay etmesine müsaade etmeyeceğimizin bilinmesini Türk halkına saygıyla duyururuz.
                                                                                                                                                            
 
                                                                                                                                                                            Şuayip ÖZCAN
Uluslararası Avrasya Eğitimcileri Federasyonu
Genel Başkan                  
Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER