Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği'nden 'en başarılı okullar' listesine tepki

Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği, basında yer alan ilköğretim 8. sınıf Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçlarına göre 'en başarılı okullar' listesine tepki gösterdi. Ve listenin kendilerince hazırlanmadığını duyurdu.

Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği'nden 'en başarılı okullar' listesine tepki

Dernekten yapılan açıklamada, "Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği ve 20 yıla yakın bir süredir hizmet vermekte olan Türkiye Özel Okullar Sınav Yürütme Komisyonu, bu tarz başarı listelerini, Milli Eğitim Bakanlığı'nca resmi olarak açıklanmadıkça yayınlamaz veya basında kullanmaz" ifadelerine yer verildi.  
 

Ayrıca listede yer alan başarı sıralamasının doğru olmadığı ve derneğin, öğrencileri sadece bir üst okula yerleştirmeyi başarının tek ve doğru kriteri olarak görmediği belirtilerek şöyle söylendi: "Farklı okulları birinci gösteren listelerin ilk sıralarda yer alan okulların başarı ortalamalarında, Türkiye Özel Okullar Sınav Yürütme Komisyonu'nun Bakanlıktan aldığı veriler değerlendirildiğinde bir çok yanlışlıklar olduğu tespit edilmiştir. Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği'nin, 'Öğrencileri sadece bir üst okula yerleştirmenin başarının tek ve doğru bir kriteri olmadığı, amacın her çocuğumuzu hayata hazırlamak, onların farklılıklarını ve yeteneklerini ortaya çıkarmak, her çocuğu kendi yeteneği doğrultusunda ulaşmak istediği zirveye taşımak olduğu, eğitimin bir bütün olarak algılanması gerektiği' fikrini savunuyor."






Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER