Türkiye’de Bir İlk: Lisede Akademisyenler Eğitim Verecek

2023 Eğitim Vizyonu kapsamında İstanbul Teknik Üniversitesi ile Mesleki ve Teknik Eğitimde İşbirliği Protokolü imzalandı. 

Türkiye’de Bir İlk: Lisede Akademisyenler Eğitim Verecek

Proje ile İstanbul’daki Ziya Kalkavan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde İTÜ tarafından İstanbul Teknik Üniversitesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kurulacak. 

Ayrıca Artırılmış Sanal Gerçeklik Laboratuarı (AVR) de bulunacak. Bu okulda çalışacak olan öğretmenlerin hizmet içi eğitimleri İTÜ akademisyenleri tarafından verilecek. Bu proje Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyor. 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, projenin ayrıntılarını paylaştı. Ortaöğretim ile üniversitenin iç içe olması ile orta öğretim öğrencileri üniversiteye gitmiş gibi hissederken, üniversiteliler ise işbaşı yapmış gibi hissedecekler. Böylece orta öğretim öğrencileri akademisyenlerin birikimi ile yetişecek. 

Böyle bir proje ülkemizde ilk olma özelliği de taşıyor. Bakan Selçuk, ilerleyen süreçte dünyadan birçok üniversitenin projenin nasıl yürüdüğünü öğrenmek isteyeceğini aktardı. 

İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca bu proje ile öğretmene yeni bir aşama ve derinlik katılacağını söyledi. Bu projenin bir eğitimde inovasyon projesi olduğunu söyleyen Karaca, yeni kurulan lisede mesleki ve teknik eğitime destek olacaklarını söyledi. Aynı zamanda uluslar arası alanda gerekli olan eğitim materyal ve içeriklerinin de bu liselerde kullanılacağını aktardı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER