ÜCRETLİ ÖĞRETMEN SORUMLULUK SINAVLARINDA GÖREV ALABİLİR Mİ?

Ücretli Öğretmene Sorumluluk Sınavlarında Görev Verilir Mi?

ÜCRETLİ ÖĞRETMEN SORUMLULUK SINAVLARINDA GÖREV ALABİLİR Mİ?
Ücretli öğretmenlere sorumluluk sınavlarında görev verilip verilmeyeceğine dair okullarda farklı uygulamalar yapıldığına dair sitemize bazı bilgiler gelmektedir. Sorumluluk sınavlarını ilgili yönetmeliklerden hareketle değerlendirdik.
 
Orta Öğretim Kurumları Yönetmeliği
MADDE 58- (2) Sorumluluk sınavları, ders yılı içerisinde yapılan yazılı veya uygulamalı sınav esaslarına göre kasım ve nisan ayları içerisinde ilgili branş öğretmeni tarafından yapılır. Sınav tarihleri ve sınavı yapacak öğretmen/öğretmenler okul müdürlüğünce belirlenir. Bir dersten sınava girecek öğrenci sayısının 20 ve üzerinde olması durumunda birden fazla öğretmen görevlendirilir. Bu sınavlar dersleri aksatmayacak şekilde ders saatleri içinde veya dışında gerektiğinde cumartesi ve pazar günleri de yapılabilir. 
Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici Ve Öğretmenlerinin Ders Ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar
 
MADDE 12- (1) Her derece ve türdeki örgün ve yaygın eğitim kurumlarında ilgili mevzuatı gereğince yapılan bekleme, sorumluluk, dışarıdan bitirme, final, ortalama yükseltme, seviye tespiti, meslekî formasyon, adaylık eğitimi, beceri sınavı ve beceri/proje yarışması sınavlarında görevlendirilen öğretmenlere, öğrencilerin sınava girmeleri kaydıyla (Danıştay tarafından yürütmesi durdurulmuştur) her bir sınav komisyon üyeliği ve her bir sınav gözcülüğü için 5 saat ek ders ücreti ödenir. 
 
DEĞERLENDİRME:Kasım ve Nisan aylarında yapılacak sorumluluk sınavlarında görev alacak öğretmenler okul  müdürlüğünce belirlenmektedir. Görev dağılımlarında kadrolu ve ücretli öğretmen ayrımı yapılmamaktadır. Sınav sayısına ve branşa göre sınav görevleri öğretmenlere dağıtılır.  Sınav sayısının az olması durumunda okul müdürlüğü sadece kadrolu öğretmenlere görev verebilir. Sınav programını hazırlama yetkisi okul müdürlüğündedir. Öğretmen durumuna göre kadrolu veya ücretli öğretmenlere görev verebilir. 
Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER