Üniversitelerimizde Doluluk Oranları Önemli Kabul Edilecek Düzeyde Arttı

YÖK Başkanı Saraç, YKS sonuçlarına dair, Bu sene de geçen sene gibi devlet, vakıf, KKTC üniversitelerimizde, bütün başlıklarda ve kategorilerde 'doluluk oranları' önemli kabul edilecek bir düzeyde artmıştır.

Üniversitelerimizde Doluluk Oranları Önemli Kabul Edilecek Düzeyde Arttı

Saraç, Twitter hesabından yapmış olduğu paylaşımda, 2020 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına dair YÖK'ün hazırladığı YKS Yerleştirme Raporu'nu kamuoyuyla paylaştıklarını söyledi.

Raporla alakalı değerlendirmelerde bulunan Saraç, yeni YÖK olarak ilk defa 2018'yılında uygulanmaya başlanan, YKS'nin kurgusundaki sağlamlık ve popülizmden uzak rasyonel kontenjan planlamasının bu sene yerleştirme sonuçlarında olumlu neticeler üretti.

Saraç, Bu sene de geçen sene gibi devlet, vakıf, KKTC üniversitelerimizde, lisans, ön lisans, örgün, açıköğretim programlarımızda, bütün başlıklarda ve kategorilerde 'doluluk oranları' önemli kabul edilecek bir düzeyde artmıştır.

Kalite odaklı, cesaretli ve kararlı yeni adımlar atacağız

2020 yılı YKS yerleştirme neticelerin kamuoyu önünde daha önce beyan edilen hedeflere tam olarak uygunluk gösterdiğini belirten Saraç, şunları söyledi:

Bizleri gururlandıran bu başarının arkasında veriye dayalı bilimsel zeminde sürdürülen büyük bir gayret, tecrübe, liyakat ve ehliyet anlayışı vardır.

Yeni YÖK' artık günlük rutin işlerden ziyade üst düzey planlama ve projelere, yükseköğretim politikalarına yönelmektedir. Bu olumlu tablodan da cesaret alarak inşallah önümüzdeki günlerde yine 'kalite' odaklı yine 'cesaretli' ve yine 'kararlı' yeni adımlar atacağız.

Sıra dışı ve zor şartlar altında bu sınavı gerçekleştiren ÖSYM'nin bütün yetkililerine teşekkür ederim. Öğrencilerimiz için neticelerin hayırlı olmasını diliyorum.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER