Üniversitelilere kötü haber: İstanbul'da en düşük yurt ücreti 22 bin lira

Ay sonunda başlayacak üniversite tercihleriyle, öğrencilerin barınma sorunu yeniden gündeme geldi. İstanbul'da özel yurt fiyatları, yıllık 22 bin TL ile 172 bin TL arasında değişiyor.

Üniversitelilere kötü haber: İstanbul'da en düşük yurt ücreti 22 bin lira

Üniversite sınavı sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte ay sonunda tercih yapacak öğrenciler ve ailelerinin barınma konusunda arayışları da başlayacak. Türkiye'nin en kalabalık kenti olan İstanbul'da okumak isteyen öğrenciler için özel yurtların yeni fiyatları belirlendi. İstanbul'da yer alan özel yurtların Yıllık fiyatları 22 bin TL’den başlayarak, 172 bin TL’ye kadar çıkıyor.

Üniversite öğrencilerinin yetersiz devlet yurtlarına ve yüksek ev kiralarına dikkat çekmek amacıyla 2021 yılının Ekim ayında "#Barınamıyoruz" adıyla bir oluşum başlatmışlardı. geçtiğimiz yıla oranla daha da artan ev kiralarının yanı sıra yurt fiyatları da bu yıl yıllık 22 bin TL ile 172 bin TL arasında değişiyor.

Cumhuriyet'ten Didem Ernez'in haberine göre; Yeni akademik yılda özel öğrenci yurtları cep yakıyor. Yurt işletmecileri ise yükselen enflasyon, enerji ve personel maliyetlerini işaret ederek bu ücretlerin yeterli olmadığını ve hatta enflasyondan korunmak adına bazı kalemlerde de kısıtlamaya gidebileceklerini söylüyor.

Kredi Yurtlar Kurumu'nun sağladığı yurt imkanı sınırlı sayıda olduğu için devlet yurtlarına yerleşemeyen öğrenciler özel yurtları tercih etmek zorunda kalıyor.

İstanbul'da bazı ilçelerdeki özel yurt fiyatları ise şöyle:

Kadıköy

Kadıköy'de özel yurtların yıllık ücretleri 28 bin TL’den başlayıp 79 bin TL’ye çıkıyor.

4 kişilik bir odada kalmanın aylık ücreti ise bu yıl 36 bin TL ila 48 bin TL aralığında değişiyor.

Üsküdar

Üsküdar'da da durum farklı değil. İstanbul'un en merkezi ilçelerinden Üsküdar'da özel yurtların yıllık ücretleri 35 bin TL'den başlayıp, 77 bin TL'ye kadar yükseliyor.

4 kişilik bir odada kalmanın yıllık ücreti ise bu yıl 51 bin TL ila 40 bin TL aralığında değişiyor.

Beşiktaş

Öğrencilerin en çok tercih ettiği ilçelerden Beşiktaş'ta özel yurtların yıllık ücretleri 49 bin TL'den başlayıp 172 bin 900 TL gibi yüksek bir rakama kadar ulaşıyor.

4 kişilik bir odada kalmanın yıllık ücreti ise bu yıl 69 bin TL ila 49 bin TL aralığında değişiyor.

Fatih

Kentteki en kalabalık ilçelerden Fatih'te de durum diğerlerinden farksız. Fatih'te özel öğrenci yurtlarının yıllık ücretleri 22 bin TL'den başlıyor. Bu rakam, 75 bin TL gibi bir rakama kadar çıkıyor.

Fatih'te 4 kişilik bir odada kalmanın yıllık maliyeti ise 25 bin TL'den başlayıp 56 bin TL'ye kadar yükseliyor.

KARAR GAZETESİ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER