Ünlü kolejde öğretmenlerin zam isyanı. İmza kampanyası başlattılar

Birçok firmadan sonra Bahçeşehir Koleji öğretmenleri de maaşlarda iyileştirme talebinde bulundular.

Ünlü kolejde öğretmenlerin zam isyanı. İmza kampanyası başlattılar

HaberTürk'ten Demet Demirkır'ın haberine göre; Bahçeşehir Koleji, velilere tavan oran olarak yüzde 36'lık bir zam yaparken öğretmenlerine yaptığı düşük zam oranı iddialarıyla gündemde. Bahçeşehir Koleji öğretmenleri, asgari ücret üzerinden maaş aldıklarını iddia ederek, en az yüzde 50 oranında bir iyileştirme yapılmasını talep ettiler. Bahçeşehir Koleji yetkilileri ise bu iddiaları yalanlayarak öğretmenlere enflasyon üzerinde zam yapıldığını ifade ettiler.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULACAK
Bahçeşehir Koleji yetkililerinin Habertürk'e yaptığı açıklamaya göre bu açıklamalar gerçeği yansıtmıyor. 'Öğretmenlere yüzde 10 oranında zam yapıldı' iddialarını yalanlayan okul yönetimi, zamların eylül ayında yapıldığını ve yüzde 35'in altında olmayan zam oranlarının yüzde 40-50-60'lara kadar çıktığını kaydetti. 13 bin öğretmenin çalıştığı kurumda zam oranlarının enflasyonun altında kalmayacak şekilde yapıldığı belirtildi.

Sosyal medyada konuya ilişkin bilgi kirliliği olduğunun belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi: "AGİ (asgari geçim indirimi) devlet tarafından kaldırıldı, bunun kurum ile bir ilgisi yok; ama günün sonunda öğretmenlerin maddi anlamda yetersizliklerinin oluşması nedeniyle Bahçeşehir Koleji tarafından öğretmenlere ocak ayında iyileştirme yapıldı. Tüm okullarda olduğu gibi Bahçeşehir Kolejinde de zam ayı eylüldür. Öğretmenlerin sözleşmeleri yeni başlıyor; eylül ayı zamlarında da öğretmenlerin maaşlarına ve branşlarına göre değişmekle birlikte kimi öğretmenlere yüzde 35 kimilerine yüzde 40-50-60 zam yapıldı. Zamlar eylül ayında yapılırken, kurum iyi bir şey yaparak ocak ayında iyileştirme de yaptı. Sosyal medyada şu an kirli bir bilgilendirme var. Kurum olarak bunun hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulacaktır."

"İYİLEŞTİRME ZAMMI KABUL EDİLEMEZ"
Bahçeşehir Koleji çalışanları tarafından konuya ilişkin ise bir yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Özel eğitim kurumlarında çalışan eğitim emekçileri olarak biz de sefalet zammından nasibimizi aldık. Artan enflasyon oranları ile birçok alanda görünür olan sömürüyü ve hak gasplarını, Bahçeşehir koleji öğretmenleri olarak biz de yaşadık. Ticarethanelere dönüştürülen eğitim kurumlarında emeğimizin görmezden gelinmesi ile birlikte haklarımızın gasp edilmesini kabul etmiyoruz. Maaşlarımızın asgari ücrete çekilerek 'iyileştirme' olarak sunulmasını, yüzde 10'luk sefalet zammını kabul etmiyoruz. Bizler eğitim emekçileri olarak hakkımızı istiyoruz. Maaşlarımıza en az yüzde 50 oranında bir iyileştirme yapılmasını talep ediyor, eşit işe eşit ücret istiyoruz."

EYLÜLDE ZAM YAPILDI MI?
Sosyal medyada öğretmenlere yapılan düşük zamlar tartışılırken, gösteri sanatçısı Kaan Sekban da konuya Twitter’da yaptığı paylaşımlarla sessiz kalmadı. Sekban, kurum yetkililerinin sözleşme yenileme dönemi olan eylül ayında yüzde 35 iyileştirme yapıldığını, üstüne ilave yüzde 10 zam daha yapıldığını ifade ettiklerini dile getirerek, "Bu konuda bir kafa karışıklığı oluşmaması adına net bir paylaşım yaparlarsa daha sağlıklı olur" dedi.

ASGARİ ÜCRET SINIRINDA MAAŞ
Sekban, öğretmenlere destek olduğu paylaşımında, "Bahçeşehir Koleji öğretmenleri yüzde 10'luk zam oranını kabul etmiyor. Asgari ücretle çalışan pek çok öğretmen öğretim ücretlerinin 50-70 bin civarı olduğunu söyledikleri 146 kampüslü kurum yönetiminden insani bir artış bekliyor" ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER