Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sınavı başvurusu ne zaman, başvuru ücreti ne kadar?

Uzman öğretmenlik ile başöğretmenlik eğitimlerinin tamamlanmasının ardından gözler sınav başvurusuna çevrildi. Uzman öğretmenlik yazılı sınav başvuruları 26 Eylül-03 Ekim 2022 tarihleri arasında alınacak, sınav başvuru ücreti 530 lira olacak.

Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sınavı başvurusu ne zaman, başvuru ücreti ne kadar?

Uzman öğretmenlik ile başöğretmenlik eğitimlerinin tamamlanmasının ardından gözler sınav başvurusuna çevrildi. Öğretmenlik Meslek Kanunu doğrultusunda hazırlanan Aday Öğretmenlik ve Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yönetmeliği’ne göre öğretmenlerin uzman öğretmen ve başöğretmen unvanları için öngörülen yazılı sınavlar, yılda bir defa yapılacak.

UZMAN ÖĞRETMENLİK VE BAŞÖĞRETMENLİK SINAV BAŞVURUSU NE ZAMAN?

MEB Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı Uygulama Kılavuzu, Bakanlık internet sitesinde yayımlandı.

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) 19 Kasım’da gerçekleştirilecek Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı için başvurular, 25 Eylül-4 Ekim’de yapılacak.

UZMAN ÖĞRETMENLİK VE BAŞÖĞRETMENLİK SINAVI NE ZAMAN?

Buna göre, Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı 19 Kasım 2023’te, Türkiye saati ile saat 10.00’da 81 il sınav merkezinde yapılacak.

Adaylar, Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı’na başvuru sırasında seçtikleri ilde bulunan sınav merkezlerinde girecek.

5’er seçenekli 100 sorunun sorulacağı sınavın süresi 150 dakika olacak.

Adayların fotoğraflı sınav giriş belgesi, 13 Kasım 2023’te “http://www.meb.gov.tr” internet adresinden yayımlanacak.

Sınav sonuçları, 24 Kasım 2023’ten itibaren “http://www.meb.gov.tr”, “http://odsgm.meb.gov.tr” internet adreslerinden ilan edilecek.

Değerlendirme 100 puan üzerinden yapılacak, yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyecek. Sınavda 70 ve üzeri puan alanlar başarılı sayılacak.

SINAV BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

Öğretmenler ve uzman öğretmenler, “https://mebbis.meb.gov.tr” adresi üzerinden 25 Eylül-4 Ekim’de yazılı sınava başvuruda bulunabilecek. Sınav için başvuru ücreti, 530 lira olacak.

Bakanlığa bağlı özel öğretim kurumlarında görev yapan öğretmenlerin başvuruları, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğünün koordinesinde ilçe veya il milli eğitim müdürlüklerince onaylanacak.

Sözcü Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER