YILIN EN İYİ 10 ÖĞRETMENİ ...

MEB, mesleğinde en iyi 10 öğretmeni seçti. Bugün başkentte ağırlanacak öğretmenler için Erdoğan da Cumhurbaşkanlığı sarayında ilk resepsiyonunu verecek

YILIN EN İYİ 10 ÖĞRETMENİ  ...

SAFURE CANTURK

MEB, 800 bin öğretmen arasından farkındalık yaratan 10 ismi yılın öğretmeni seçti. Öğretmenler bugün Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın ev sahipliğinde Cumhurbaşkanı, Başbakan ve TBMM Başkanı ile bir araya gelecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Cumhurbaşkanlığı sarayında ilk resepsiyonunu öğretmenlere verecek. İşte yılın çalıkuşları seçilen 10 öğretmenin hikayesi:

 

SEVGİYLE YENDİ

Şırnak-Orgeneral Edip Başel İlkokulu-Sınıf Öğretmeni Hülya Sarı (27): Görme sorunu olan down sendromlu öğrencisine teneffüslerde bile yanında kalarak hayal kurmayı öğretti.

 

GÖZLERİ IŞIK OLDU

Gaziantep-Şahinbey Rehberlik Araştırma Merkezi -Rehber Öğretmen Mehmet Yıldız (40): Görme engelli olmasına rağmen Ankara Üniversitesi Eğitim Fakültesi'ni kazandı. Başta engelli öğrenciler olmak üzere tüm rehberlik hizmetine ihtiyaç olan öğrencilere ışık saçıyor.

 

WİLLİAMS'LARI KEŞFETTİ

Kastamonu-Şehit Şerife Bacı Ortaokulu-İngilizce Öğretmeni Hüseyin Yazıcıoğlu: Dünya tenis şampiyonu Serena Williams'ları Kastamonu'dan keşfetti. Kurduğu tenis takımı Türkiye 4'üncüsü oldu. 6 öğrencisi yıldız takımına seçildi.

 

ÖZKÜLTÜRLE TANIŞTIRDI İZMİR

Torbalı Atatürk Anadolu Lisesi - Edebiyat Öğretmeni İbrahim Özkaya: Torbalı'nın Kültür Mirası ve Kars'ın Somut Olmayan Kültürel Mirası ile ilgili iki kitabı yayımlandı.

 

OKULA GÜNEŞİ GETİRDİ

Bursa İnegöl Zeki Konukoğlu Anadolu Lisesi- Kimya Öğretmeni Arzu Alemdar: Yatılı okulun elektrik ihtiyacını karşılayacak güneş enerjisi sistemi kurdu. Okul, yazın biriktirdiği güneş enerjisinden üretilen elektriği satıyor karşılığında kışın ücretsiz elektrik alıyor.

 

İLETİŞİM CEVHERİ

Tekirdağ-S. Paşa Gezgiç Meslek Eğitim Merkezi- Motorlu Araçlar Teknoloji Öğretmeni Şafak Layiç: Drama, resimli beden dili konularında kitaplar yazdı. Öğretmenlere verdiği seminerler dilden dile dolaştı.

 

MASAL KUTUSU

Eskişehir - Gazi Yakup Satar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi - Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmeni Banu Dikmen Ada: Masal Kutusu, Küçük Eller Evlerde Büyük Ellerle Birlikte, Hacivat ve Karagöz Dünyayı Kurtarıyor projeleriyle okul öncesi eğitime yeni materyaller kazandırdı.

 

UMUTSUZ ÖĞRENCİYİ BOĞAZİÇİ'NE GÖNDERDİ

KAYSERİ - Kocasinan Ahmet Erdem Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi - Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Yakup Yüksel: Öğrenciler için bilgisayar kullanımı kitabı yazdı. Bir öğrencisini AB projeleri ile tanıştırarak liseye devamına ve Boğaziçi Üniversitesi'ni kazanmasına şahitlik etti.

 

KÖY OKULUNDA KIZ FUTBOL TAKIMI

KARABÜK Çamkent Ortaokulu - Sosyal Bilgiler Öğretmeni Gökhan Berat:Kurduğu kız futbol takımı Türkiye şampiyonasında derece aldı. Köyün bakışı değişince okullaşma oranında artış sağlandı. Bu sayede köyden ilk defa üniversiteyi kazanan öğrenciler çıktı. Kurduğu dernekle kulübe destek sağladı.

 

KÖY KÖY DOLAŞIP DENİZYILDIZI TOPLADI

ÇANKIRI- Org. İsmail Hakkı Karadayı İlkokulu - Sınıf Öğretmeni Taner Kılıç (34):Köy köy dolaşarak denizyıldızlarını hayatla buluşturdu. Köy çocuklarına animasyon, drama, tiyatro, satranç eğitimleri veren Kılıç, parçalanmış ailelerin, suça eğilimli çocuklarını da tek tek tespit ederek rehberlik yaptı. Okulu terk etmek üzere olan yüzlerce öğrenciyi okula döndürdü, liseye devamlarını sağladı, birçoğu şimdi üniversiteye hazırlanıyor.

Sabah
Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER