YKS sınav yerleri belli oldu! YKS sınav giriş belgesi ÖSYM AİS’te

YKS sınav yerleri, ÖSYM https://ais.osym.gov.tr adresinden 31 Mayıs 2023 tarihinde saat 15.00'ten itibaren T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle öğrenilebilecek. YKS giriş belgesinde Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ile Yabancı Dil Testi (YDT) adaylarının sınava girecekleri bina/salonlara atanma yerleri yer alıyor.

YKS sınav yerleri belli oldu! YKS sınav giriş belgesi ÖSYM AİS’te

YKS için sayılı günler kala sınav yerleri belli oldu. YKS'ye girecek öğrenciler, ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr sayfası üzerinden sınav giriş yerlerini öğrenebilecek. YKS TYT oturumu 17 Haziran 2023'de, AYT ve YDT oturumları 18 Haziran 2023'de yapılacak. İşte YKS giriş belgesi sorgulama ekranı…

YKS SINAV GİRİŞ BELGESİ

YKS NE ZAMAN?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 17-18 Haziran 2023'te yapılacak.

YKS SINAV GİRİŞ BELGELERİ NASIL ALINACAK?

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren sınava giriş belgesini, ÖSYM’nin “https://ais.osym.gov.tr” adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle edinebilecek.

YKS SINAVI KAÇ DAKİKA SÜRECEK?

1.Oturum: TYT (17 Haziran Cumartesi, 10.00), 120 soru 165 dakika,

2.Oturum: AYT (18 Haziran Pazar, 10.00), 160 soru 180 dakika,

3.Oturum: YDT (18 Haziran Pazar, 15.30), 80 soru 120 dakika

olmak üzere 3 oturumda uygulanacaktır.

DEPREM BÖLGESİNDE GELEN ADAYLARA BARINMA VE ULAŞIM DESTEĞİ

17-18 Haziran 2023 tarihlerinde uygulanacak olan 2023-YKS'ye ikamet ettiği sınav merkezi dışında girecek depremzede adaylara ulaşım ve barınma desteği sağlanacak. Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgedeki illerde yaşanan yıkım ve 2023-YKS başvurularındaki artış sebebiyle bölgedeki bina kapasitelerinin çok üzerinde aday sayısına ulaşıldı. Yaşanan olağanüstü durumdan dolayı sınırlı sayıda aday, ikamet ettikleri İl/İlçe dışında bir sınav merkezine atandı.

Deprem bölgesinde ikamet edip ikametinin dışında farklı bir sınav merkezine atanmış adaylara ulaşım ve barınma ihtiyaçları (öncelikle KYK yurtları olmak üzere), Valilikler ve Kaymakamlıklar üzerinden yapılacak başvurularla AFAD koordinasyonunda karşılanacak. Talebe göre, aday ile birlikte bir refakatçi de bu imkândan faydalanabilecek. Ulaşım ve barınma desteğine başvurular; TC Kimlik Kartı, 2023-YKS Sınava Giriş Belgesi ve İkametgah Belgesi ile birlikte 01- 12 Haziran 2023 tarihleri arasında Valilik ve Kaymakamlıklara şahsen yapılacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER