YÖK O ÜNİVERSİTENİN FAALİYETLERİNİ DURDURDU

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), yaptığı denetimler sonucunda “kötü yönetim nedeniyle çeşitli risk faktörleri taşıdığı” belirlenen İstanbul'daki Haliç Üniversitesi’nin geçici tedbir kapsamında faaliyet izninin durdurulmasına karar verdi. Yönetim, geçici olarak garantör üniversite konumundaki İstanbul Üniversitesi’ne devredilecek. Öğrenciler, mağduriyet yaşamadan öğrenimlerine devam edecek.

YÖK O ÜNİVERSİTENİN FAALİYETLERİNİ DURDURDU
YÖK'ten yapılan açıklamaya göre Yükseköğretim Genel Kurulu toplantısında, YÖK Denetleme Kurulu’nun Haliç Üniversitesi’nde yaptığı, 2014-2015 eğitim-öğretim yılı denetleme raporları ele alındı. Rapordaki tespitler değerlendirilerek, “kötü yönetim” nedeniyle çeşitli risk faktörleri taşıdığı tespit edilen üniversitenin, büyük oranda mali sorunlar içinde olduğu anlaşıldı.
 
YÖK Denetleme Kurulu, bunun sonucunda "kötü yönetim sonucunda ortaya çıkacak risklerin bertaraf edilmesi, öğrenci ve öğretim üyelerinin haklarının korunması, eğitim ve öğretimin devam edebilmesi ve faaliyetlerini sürdürülebilmesi için kamusal sorumluluk gereği geçici bir tedbir olarak üniversitenin faaliyet izninin durdurulması" kararını verdi.
 
Yeni mütevelli heyeti belirlenecek
Kararla, Haliç Üniversitesi yönetimi, garantör üniversite konumundaki, Türkiye'nin köklü üniversitelerinden İstanbul Üniversitesi’ne geçici olarak devredilecek. Buna göre, Haliç Üniversitesi’nin yeni mütevelli heyeti belirleninceye kadar heyetin görevlerini, İstanbul Üniversitesi yönetim kurulu yürütecek. Bu sürecin ardından Haliç Üniversitesi’ndeki öğretim faaliyetleri yeni mütevelli heyetiyle devam edecek. Üniversitede yeni heyetin yürüttüğü öğretim faaliyetleri tekrar değerlendirilecek ve üniversitenin eski statüsüne kavuşmasına karar verilebilecek.
 
YÖK yetkilileri, öğrencilerin herhangi mağduriyet yaşamadan öğretim faaliyetlerine devam edeceklerini belirtti.
Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2016, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER