YÖK ÜNİVERSİYE GİRİŞTE İKİ KADEMELİ SINAV ÖNERDİ

YÖK'ün ön raporunda, üniversiteye girişte yıl içinde birden fazla sınav yapılarak öğrencinin en yüksek puanının kabul edilmesi gerektiği bildirildi.

YÖK ÜNİVERSİYE GİRİŞTE İKİ KADEMELİ SINAV ÖNERDİ

YÖK'ün düzenlediği Yükseköğretim Strateji Belgesi Çalıştayı'nda; kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve basın temsilcileri Yükseköğretim Strateji Belgesi'nin hazırlanmasına katkı sağlamak için toplandı.
YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya'nın da katıldığı toplantıda ön rapor hazırlandı.
Rektörlerin ve dekanların yetkilerinde kısıtlamaya gidilmesi talep edilen raporda, üniversitelerin bilimsel ve mali yönden özerk olması gerektiği fikri desteklendi.
Raporda, doçentlikte mülakat sisteminin kaldırılması ve dekanların fakültelerde yapılacak seçimlerle göreve gelmeleri gerektiğinin altı çizildi.
Raporda, yükseköğretime giriş ve erişim konusunda ise YÖK ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın üniversite kontenjanlarını belirlemeye yönelik çalışma yapması istendi. Kontenjanlar belirlenirken ülke ihtiyacı, akademik personel, fiziki altyapının da dikkate alınmasının önemli olduğu kaydedilen raporda, lise eğitiminin basitleştirilmesi gerektiği vurgulandı.
Merkezi sınavların yerleştirme sınavı değil skor sınavı olarak kurgulanması istenen raporda, sınavların bir günde ve tek bir alanda değil, birkaç kez değişik branşlarda yapılarak skorların belgelenmesi gerektiği belirtildi.
Raporda, birden fazla sınav yapılarak öğrencinin en yüksek puanının kabul edilmesi gelen diğer bir teklif olurken Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğrencileri ikinci kademeden itibaren meslek ve kariyere yönelik bilgilendirmesi gerektiği kaydedildi
Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER