YÖKDİL başvurusu başladı, YÖKDİL/2 başvuru ücreti ne kadar?

Genellikle akademik kariyer hedefleyenlerin giriş yaptığı YÖKDİL için başvuru işlemleri başladı. 2023 yılının ikinci YÖKDİL sınavı 27 Ağustos tarihinde gerçekleştirilecek. YÖKDİL başvuru işlemleri 11 Temmuz ile 17 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. YÖKDİL başvuru ücreti 260 lira olarak belirlendi.

YÖKDİL başvurusu başladı, YÖKDİL/2 başvuru ücreti ne kadar?

Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında yapılan Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL) başvuruları başladı. YÖKDİL başvuruları elektronik ortamda ais.osym.gov.tr üzerinden, aynı adreste yayımlanan sınav takviminde belirtilen başvuru süresi içinde yapılacak.

YÖKDİL BAŞVURULARI NASIL YAPILIR? BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapabileceklerdir.

YÖKDİL başvuru ücreti için adayların 260 lira bankaya yatırması gerekiyor.

YÖKDİL NE ZAMAN YAPILACAK?

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı 2023-YÖKDİL/2 oturumu 27 Ağustos'ta yapılacak.

Sınav, Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında, İngilizce, Almanca, Arapça ve Fransızca dillerinde yapılacak.

YÖKDİL BAŞVURU TARİHLERİ

YÖKDİL başvuruları 11 Temmuz 2023 tarihinde başlayacak ve 17 Temmuz 2023 tarihinde sona erecek. Geç başvurular ise 25 Temmuz 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

Sözcü Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER