YÖNETİCİ ATAMA YÖNETMELİĞİ NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

Yönetici atama yönetmeliği ne zaman yayımlanacak.

YÖNETİCİ ATAMA YÖNETMELİĞİ NE ZAMAN YAYIMLANACAK?
Yönetici atama yönetmeliği ne zaman yayımlanacak.
Devlet Personel Başkanlığı, yönetmelikle ilgili görüşlerini bildirdi. Yönetmelik hazır.
 
Geçen hafta MEB Müsteşarı  yönetici atama yönetmeliğinin Devlet Personel Başkanlığına gönderildiğini,  DPB’dan geldikten sonra Başbakanlığa göndereceklerini ifade ederek 10 gün içinde yayınlanacağını belirtmişti.
 
 Devlet Personel Başkanlığı yönetmelik ile ilgili görüşünü Milli eğitim Bakanlığına geçen cuma günü gönderdi. gazetekamu.com'un haberine göre Milli Eğitim Bakanlığı ise bu hafta içinde yayınlanmak üzere resmi gazeteye gönderecek. Resmi gazeteye gönderilen yönetmeliklerin iki gün içinde yayınlandığı belirtiliyor.
 
İŞTE YÖNETMELİKTEN BAZI AYRINTILAR
 
 Yönetmelikte; müdürlüğe atanmak için sınav puanı, ek-1 Değerlendirme formu puanı ve mülakat ile atama yapılacak. Müdür yardımcılığına atama ise sınav puanı ve değerlendirme formu puanın toplam esas alınması bekleniyor. Müdür başyardımcılığına atanma ise ihtiyaç olan okuldaki müdür yardımcıları arasından ilgili okul müdürünün teklifi atamaya yetkili amirin onayı ile atama yapılacak.
 
Yönetmelikte ocak ve şubat ayında ataması yapılmayan yönetici adaylarına öncelik verilmesi ve atanabilme şartları için okutabileceği ders şartının getirilmesi ile il dışı yer değişikliği hakkının verilmesi bekleniyor. Rotasyonun ise 6 yıl olacağı söylenmektedir.
Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2013, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
MUZAFFER
MUZAFFER - 11 yıl Önce

haydi hayırlısı bakalım

SIRADAKİ HABER