YÖRÜK ÇADIRLI OKUL İSYANI

Antalya'da 30 bin nüfuslu Konuksever Mahallesi’nde yaşanan okul sorunu mahalle sakinlerini sokağa döktü. Vatandaşlardan gelen şikâyetleri karşılayamaz hale gelen Mahalle Muhtarı Hüseyin Tunç ise yetkili kurumlara sesini duyurabilmek adına muhtarlık ofisinin hemen yanındaki 15 dönümlük okul alanına Yörük çadırı kurup eyleme başladı.

YÖRÜK ÇADIRLI OKUL İSYANI
ACINACAK DURUMDAYIZ

Çadırın girişine direk dikip göndere Türk bayrağı çeken Muhtar Tunç’a veli ve öğrenciler de destek verdi. Mahalle sınırları içinde 1 lise, 2 ilköğretim okulunun bulunduğunu kaydeden Tunç, “Özellikle Konuksever İlkokulu’nun durumu içler acısı. Bu okulun ne müdürü, ne öğretmeni, ne güvenliği, ne de hizmetlisi var. Böyle okula gideceklerine çadırda eğitim yapsınlar daha iyi” dedi.

VELİ OKUL TEMİZLİYOR

Okulda ciddi bir temizlik sorununun da olduğunu kaydeden Tunç, “Çocuklarımız okulun tuvaletlerine giremiyor. Bazı veliler çocuklarının hasta olmaması için okula gidip temizlik yapmaya başladı. Bunlar gerçekten ayıp şeyler. Biz sadece yeni okul için değil, bu eksikliklere de dikkat çekmek amacıyla böyle bir eylem başlattık” diye konuştu.

SESİMİZİ DUYUN

Mahallede yaşanan okul sorununu Antalya Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü başta olmak üzere Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER) yazılı olarak bildirdiğini kaydeden Muhtar Tunç şöyle dedi: “Artık birileri taşın altına elini koysun. 30 bin nüfuslu bir mahallede böyle şeyler yaşanmamalı.

HAYIRSEVERLERE ÇAĞRI

Bu mahallenin çocukları çürük sıralarda oturmamalı. Buradaki veliler kendi imkânları ile temin ettikleri örtülerle sıraları kaplıyor. Bu eksiklikleri görmezden gelmek yerine el birliği ile çalışmalıyız. Bu noktada hayırseverlere de büyük görev düşüyor. Bu eylemin eğitim aşığı olan hayırseverlerimizin dikkati çekmesini ümit ediyoruz.”

hürriyet
Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER