Yunus Emre Enstitüsünün Türkçe Kursunu Bitirenler Sertifikalarını Aldı

Yunus Emre Enstitüsü (YEE) Kuala Lumpur merkezince gerçekleşen, on-line Türkçe kursuna Güneydoğu Asya ülkesi Brunei'den katılan kursiyerler, sertifikalarını aldı.

Yunus Emre Enstitüsünün Türkçe Kursunu Bitirenler Sertifikalarını Aldı

Bandar Seri Begavan'daki Türk Büyükelçiliğinde gerçekleşen törende, Türkiye'nin Bandar Seri Begawan Büyükelçisi Mehmet Suat Akgün, 10 Haziran-2 Eylül tarihlerinde gerçekleşen Türkçe kursuna katılıp başarılı olan öğrencilere sertifikalarını verdi.

Büyükelçi Akgün, yapmış olduğu açıklamada, "Yunus Emre Enstitüsü'nden (YEE) aldığımız bilgiye göre Brunei'den kursa kayıt yaptıran 69 kişiden 31'i, başlangıç seviyesi kurslarını başarıyla tamamlamış bulunmaktadır."

Brunei'de Türkçeye her geçen gün artan ilgiden memnun olduğunu belirten Akgün, Büyükelçilik olarak Brunei halkına Türkiye'yi tanıtmaya devam edeceklerini söyledi.

Kovid-19 sebebiyle bir süredir internet üzerinden yapılan ve Güneydoğu Asya ülkelerinden çok sayıda kişinin rağbet gösterdiği YEE'nin Türkçe kursları, yeni dönemde A1, A2, B1 ve B2 seviyelerinde 2 bin kursiyerin katılımıyla devam ediyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER