Zamlardan öğrenciler de nasibini aldı: Katkı paylarında büyük artış

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla birlikte cari hizmet maliyetleri geçtiğimiz yıla göre yüzde 63.72 oranında artması sonucunda ikinci öğretim öğrenim ücretleri de bu oranda artırıldı.

Zamlardan öğrenciler de nasibini aldı: Katkı paylarında büyük artış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla, üniversitelerde ikinci öğretimde eğitim alan öğrencilerin ödedikleri harç bedellerine yüzde 63,72 oranında zam yapıldı.

Cumhurbaşkanı'nın 7384 sayılı "2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılında Yükseköğretim Kurumlarında Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Olarak Alınacak katkı Payları ve Öğrenim Ücretlerinin Tespitine Dair Karar"ı bugünkü Resmi Gazete'te yayımlandı.

Alınan karara göre; 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı'nda öğrenimine devam eden ya da yeni kayıt yaptıracak birinci öğretim ve açık öğretimde eğitim gören öğrencilerden katkı payı alınmayacak. Bu öğrencilerden alınması gereken katkı payları geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi devlet tarafından karşılanacak.

İKİNCİ ÖĞRETİME YÜZDE 63'LÜK ZAM

Kararla birlikte ikinci öğretimde okuyan öğrencilerin öğrenim ücretlerinde artış yapıldı. Tablolarda yer alan cari hizmet maliyetleri geçen yıla göre 63,72 oranında arttığı için ikinci öğretim öğrenim ücretleri de bu oranda arttı.

Karar Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER