2019 Asgari Ücret ne Zaman Belli Olacak?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yeni duyurular yapıldı. 

2019 Asgari Ücret ne Zaman Belli Olacak?

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk'un katılımı ile TÜİK, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlıkları temsilcilerin katılımı ile gerçekleştirilecek ilk tespit komisyonu 6 Aralık tarihinde toplanacak. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının ev sahipliği yapacağı toplantıya saatler kaldı. 

Buna göre asgari ücret ne kadar olacak sorularının ilk şekli gerçekleşecek toplantıdan ve daha sonraki toplantılardan çıkacak karar ile belirlenecek

Komisyon tarafından belirlenecek olan asgari ücretin Aralık ayı son haftasında Bakan Zehra Zümrüt Selçuk tarafından kamuoyu ile paylaşılacak. İlk toplantının ardından iki hafta içerisinde diğer toplantılar TİSK ve TÜRK-İş Sendikaları tarafından ev sahipliğinde gerçekleşecek.

Aile Bakanı Selçuk, yapmış olduğu açıklamalarda "Asgari ücrete dair çalışmalarımızı işçilerimizin memnuniyetini ve piyasa dengelerini de göz önünde bulundurarak, sosyal taraflarla istişareye önem vererek yürüteceğiz.

Ayrıca kamu personeli danışma kurulu toplantısı da 7 Aralık tarihinde yapılacak. Toplantıda kamu personelini ilgilendiren genel nitelikli konular değerlendirilecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER