2022 kurban kesim bedeli belli oldu

Peş peşe gelen zamlardan kurbanlık fiyatları da nasibini aldı. Kurbanlıklar geçen seneye göre tam yüzde 100 zamlandı.

2022 kurban kesim bedeli belli oldu

Doğal gaz, elektrik, içki ve akaryakıt zamları derken bir zam da kurbanlık fiyatlarında gerçekleşti.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 2022 yılı vekalet yoluyla kurban kesim bedelinin yurt içinde 2 bin 250 lira, yurt dışında bin 800 lira olarak belirlendiğini açıkladı.

Hayırseverlerin destek ve teveccühüyle daha çok mazlum ve muhtaç insanın yüzünü güldürmek ve onların bayram sevincine vesile olmak istediklerini söyleyen Erbaş, "TDV olarak bu yıl vekalet yoluyla kurban kesim bedellerini yurt içinde kestirmek isteyenler için 2 bin 250 lira, yurt dışında kestirmek isteyenler için ise bin 800 lira olarak belirledik. Vatandaşlarımız, "tdv.org" ve "bagis.tdv.org" adreslerinden online bağış yapabilmenin yanı sıra mobil bağış uygulamamızdan kurban vekaletlerini verebilecekleri gibi il ve ilçe müftülükleri, TDV şubeleri, din görevlileri, tüm PTT şubeleri ve bankalar aracılığıyla da TDV kurban programına katılım sağlayabileceklerdir." dedi.

Bu fiyatlar 2021 yılı için vekalet yoluyla kurban kesim bedelinin yurt içinde bin 125 lira, yurt dışında 925 lira olarak belirlenmişti. Böylelikle bu sene kurbanlık fiyatlarında tam yüzde 100 artış yaşanmış oldu.

KARAR GAZETESİ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER