500 dolar formülü rafa kalktı: Asgari ücret TL olarak konuşuluyor

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun, asgari ücrete yapılacak ara zammı belirleme çalışmaları kapsamındaki ikinci toplantısı sona erdi. Türk-İş temsilcisi Ramazan Ağar, toplantının ardından yaptığı açıklamada, "500 dolar üzerinden konuşmuyoruz. TL olarak konuşuyoruz. İki taraftan da hiç rakam gelmedi bugün masaya, bizden de. Bu hafta üçüncü kez bir araya geleceğiz" dedi.

500 dolar formülü rafa kalktı: Asgari ücret TL olarak konuşuluyor

Yaklaşık 8 milyon çalışanı doğrudan, milyonlarca çalışanı ise dolaylı etkileyen asgari ücret ara zammı için Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ikinci toplantısı yapıldı.

Çalışma Genel Müdürü Sadettin Akyıl'ın başkanlığında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğindeki toplantıya, işçi kesimini temsilen TÜRK-İŞ, işveren kesimini temsilen Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) heyeti katıldı.

Basına kapalı gerçekleşen toplantıda, Hazine ve Maliye ile Ticaret bakanlıkları ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) temsilcileri ekonomik veri ve raporları sundu.

1-010.jpg

'500 DOLAR ÜZERİNDEN KONUŞMUYORUZ'

Yeni asgari ücret için önceki Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından açıklanan 500 dolar seviyesi kriter olarak belirlenecekti. Bilgin, alt sınır 500 dolar olacak şekilde çalışacaklarını belirtmişti. Ancak döviz kurunun fahiş yükselişiyle birlikte iktidar, bu formülden vazgeçmek zorunda kaldı.

Toplantının ardından açıklama yapan Türk-İş temsilcisi Ramazan Ağar, rakam olarak henüz bir yere gelmediklerini vurgulayarak, "Asgari ücret geçim ücreti değil sonuçta. Biz biraz olsun rahatlatsın istiyoruz alım gücünü. 500 dolar üzerinden konuşmuyoruz. TL olarak konuşuyoruz. İki taraftan da hiç rakam gelmedi bugün masaya, bizden de. Görüşmeler devam edecek, bu hafta üçüncü kez bir araya geleceğiz" dedi.

Karar Gazetesi 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER