Açlık sınırını unutan Erdoğan asgari ücretle övündü, memura ‘seçim zammı’ vaadi verdi

Hak-İş Genel Kurulu2nda açıklamalarda bulunan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, açlık sınırının altında kalan 8500 liralık asgari ücret rakamını övdü. Memurun enflasyon karşısında eriyen maaşına yapılacak düzenleme için seçim sonrasına işaret eden Erdoğan, "En düşük memur maaşı 22 bin lirayı bulacak" dedi.

Açlık sınırını unutan Erdoğan asgari ücretle övündü, memura ‘seçim zammı’ vaadi verdi

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hacı Bayram Veli Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde Hak-İş Genel Kurulu'na hitap etti. 

Burada yaptığı konuşmada işçi hakları konusunda önemli kazanımları hayata geçirdiklerini savunan Erdoğan, asgari ücrete yapılan artışları anımsattı. Türk-İş verilerine göre nisan ayında 10 bin 135,50 lira olarak açlık sınırını görmezden gelen Erdoğan, 8500 liralık asgari ücret rakamını övdü. 

Konuşmasında, memura zam için seçim sonrasına işaret eden Erdoğan, "En düşük memur maaşını, en düşük kamu işçisi maaşından aşağı kalmayacak şekilde düzenleyeceğiz. En düşük memur maaşı 22 bin lirayı bulacak" diye konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

"Hak-İş konfedarasyonumuzun değerli mensupları sizleri en kalbi duygularımla, hürmetle muhabbetle selamlıyorum. İşçi kardeşlerimize saygılarımı sevgilerimi sunuyorum. Genel Kurul'un çalışma dünyamız ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Gazete kağıtları serilmiş bir sofrada yemek yemenin ne olduğunu çok iyi bilirim. Nereden geldiğini unutanlardan olmadık.

İşçi kardeşlerimizin evine ekmek götürmek için nasıl mücadele ettiklerini çok iyi bilirim. Nereden geldiğimizi aklımızdan çıkarmadık. Mazisini inkar edenlerden olmadık.

"ALIM GÜCÜ YÜKSELDİ"

Örgütlenme, sendikal haklar, işçi sağlığı ve güvenliği konusunda çok önemli adımlar attık. Çalışanlarımızı enflasyona ezdirmedik toplumun tüm kesimlerinin yanında olduk.

İşçi sağlığı konusunda da çok önemli adımlar attık. Ücretler konusu en hassas olduğumuz konuların başında geldi. Bugün asgari ücret 8 bin 500 lira oldu. Değer olarak da alım gücünü katbekat yükseltmiştir. Sadece asgari ücret bile iktidarın memura, işçisine verdiğinin göstergesidir.

Yapılan protokolle yaklaşık 700 bin kardeşimizin ücretini yükselttik hem de refah payıyla yüzde 45 artış gösterdik. En düşük kamu ücretini 12 bin liradan 21 bin liraya çıkardık.

MEMURA SEÇİM VAADİ

Hükümetimiz asrın felaketi olarak 6 Şubat depremlerinden sonra da vatandaşın hakkını korumayı sürdürmüştür. Depremin ülkemize maliyeti 100 milyar doları aşmaktadır. Dünyada hiçbir ülke böylesine bir felaketin altından kalkamaz. Biz 817 bin çadır, 100 bin konteyner kurulumu yaptık. Deprem bölgesinde tüm çalışmaları yürütürken emeklilikte yaşı bekleyen 2 milyon 250 bin kardeşimizin tüm taleplerini karşıladık. En düşük emekli maaşlarını 7 bin 500 lira yaptık. 7 bin 500 liranın üzerinde maaş alan vatandaşlarımıza da inşallah Meclis açılınca sevindireceğiz.

Önümüzde memurlarımızın maaş çizelgesi var. Yasaya göre memurların maaş artış oranları ocak ve temmuzda belirleniyor.

Refah payı artışını biz belirledik. Böyle bir uygulama yoktu. En düşük memur maaşını, en düşük kamu işçisi maaşından aşağı kalmayacak şekilde düzenleyeceğiz. En düşük memur maaşı 22 bin lirayı bulacak."

Bir Gün Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER