AK Parti'den EYT ve seçim açıklaması

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, deprem nedeniyle ara veren TBMM Genel Kurulu'nun yarın çalışmalarına başlayacağını belirtti. Elitaş, "İlk gündem maddemiz EYT" dedi ve tüm partilerin destek vermesi durumunda çarşamba günü çalışmanın sona ereceğini söyledi. Ayrıca Elitaş seçimin ertelenmeyeceğini de ifade etti.

AK Parti'den EYT ve seçim açıklaması

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili açıklama yaptı. Depremin ardından Meclis'in 21 günlük ara verdiğini belirten Elitaş, "Bölge milletvekillerimiz ve tüm Milletvekillerimiz deprem bölgesinde bulunmak istediler. Onun için TBMM çalışmalarına 28 Şubat’a kadar ara verildi” diyen Elitaş, “Yarın TBMM Genel Kurulu çalışmalarına başlıyor. İlk gündem maddemiz EYT” dedi.

Elitaş,“Tüm partilerimiz destek verirse EYT ile ilgili 4 maddelik yasa teklifinin görüşmelerine yarın başlar çarşamba günü de nihayete erdiririz diye düşünüyorum” diye konuştu.

Elitaş seçimin ertelenmesinin ise söz konusu olmadığını söyledi.

Milyonlarca kişinin beklediği EYT teklifi hafta içinde yasalaştırılacak. Teklifte herhangi bir değişiklik öngörülmüyor. Buna göre 8 Eylül 1999 ve öncesinde işe başlayanlar emekli olabilecek. Emeklilikte yaş sınırı aranmayacak. Yasanın yürürlüğe girmesinin ardından başvurular alınacak. İlk maaşların nisan ayında hesaplara yatırılması planlanıyor.

KARAR GAZETESİ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER