Ak Parti'li Tunç'tan EYT ve sözleşmeliye kadro açıklaması

AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinde teknik konular üzerinde çalışmaların son aşamaya geldiğini; sözleşmeli personelin kadroya alınmasına yönelik kanun teklifinin de en yakın zamanda Meclis Başkanlığına sunulacağını belirtti.

Ak Parti'li Tunç'tan EYT ve sözleşmeliye kadro açıklaması

AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç, salgınla başlayan, Rusya-Ukrayna arasındaki savaşla tırmanan küresel ekonomik dalgalanmaya rağmen Türkiye'yi büyütmeye, milletin refahını yükseltmeye devam ettiklerini söyledi.

Sabit gelirlilerin alım gücünü artırarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da enflasyona ezdirmeyeceklerini belirten Tunç, "Bugün görüşmeleri gerçekleşen asgari ücretin işçilerimizin beklentilerini karşılayacak bir seviyede belirleneceğine yürekten inanıyorum. EYT düzenlemesinde teknik konular üzerinde çalışmalar son aşamaya gelmiş durumda. Sözleşmeli personelin kadroya alınması teklifimizi de en yakın zamanda TBMM'ye getirmiş olacağız. Milletimizin beklentilerine cevap vermeye, insanımızın refahını yükseltecek adımları atmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

"Amirallerin Montrö bildirisi" davasında ilk duruşmanın tamamlandığını hatırlatan Tunç, "Kesinleşmeyen bir yargı kararı üzerinden Genel Kurulda lehte ya da aleyhte beyanda bulunmak hukuken mümkün değil. Daha önce bu bildirinin mahiyetiyle ilgili görüşler sarf edildi. 'Türk milleti' adına diye başlayarak muhtıra gibi, iktidara yol gösterici bir bildiri hazırlanmış olması tabii ki geçmişteki e-muhtıraları hatırlattı. Bundan sonraki süreçle ilgili elbette kararın ne şekilde sonuçlanacağına, tarafsız ve bağımsız yargı kararını verecek. Buna da herkesin saygı duyması gerekir." değerlendirmelerinde bulundu.

Kadıköy'deki izinsiz gösteriye de değinen Tunç, şunları kaydetti:

"Toplantı ve gösteri yürüyüşü, Anayasa ve mevzuatımız gereğince bir hak. Bu konuda söylenecek söz yok. HDP de dahil siyasi partilerimizin kongreleri ve diğer toplantıları gerçekleştiriliyor ancak idarenin yaptığı açıklamaya baktığımızda burada terör örgütü elebaşının sözde tecridinin ortadan kaldırılmasına yönelik ya da 'savaşa hayır' sloganlarıyla bir toplantı yapma talebi hukuken mümkün değil. İster eski isterse yeni milletvekillerinin ya da siyasi parti genel başkanlarının böyle bir durumla karşı karşıya kalmasını siyasetçi olarak hiçbirimiz tasvip edemeyiz. Terör örgütü elebaşına yönelik sloganların atıldığı ve buna yönelik toplantının, basın açıklamasının yapıldığı bir ortamda özellikle siyasetçilerimizin bulunmasını doğru bulmayız."

Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2022, 20:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER